Kylig morgon

Medelhavet

Tags:

Nu börjar det verkligen bli kyligare både på natten och på morgonen här nere på Malta. Idag var det verkligen en kylig morgon. Luften är betydligt svalare och en temperatur på 14-15 grader känns väldigt kallt faktiskt. Att vi har stengolv gör väl saken inte direkt bättre inomhus utan det blir väldigt kallt faktiskt. Isolering och element verkar inte heller existera här nere vilket är förståligt med tanke på hur stora delar av året ser ut. Jag är väldigt glad för att vi har AC med värmefunktion i varje rum och det värmer på riktigt bra faktiskt. Vi får väl se hur bortskämd man blir nu men jag ska nog försöka att använda den minimalt oavsett.

Jag glömmer hela tiden att vi snart går in i December så det kanske är därför kylan kommer som en chock? Eller kan man ens använda ordet kyla? Här nere kan man absolut det för man blir ju van vid det varma klimatet. I somras när vi kom ner hit var det 36 grader i skuggan och strålande solsken, nu är det kanske bara 14-16 grader ute och klart det är stor skillnad.

Så fort solen kommer fram under dagen kan det bli ganska varmt och skönt i solen, men så fort den går ner vid 17-18 tiden på kvällen så blir det fort väldigt kallt igen. Shorts börjar bli ett minne blott just nu men jag ser fram emot om några månader när dom åker fram igen. Om inte annat så är ”vintern” ganska kort här nere och redan i Mars börjar det bli ganska behagligt igen.

Sliema

pool

Det är inte speciellt svårt att sakna sommaren här nere…

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar