Veckans första besök på gymmet & snart flytt hem

Ryggont

Jepp då var det dags för veckans första besök på gymmet idag. Längtat? Inte direkt, mycket annat att stå i just nu utan det kändes mer som ett måste att få in minst ett pass på gymmet den här veckan. Förutom att jag är väldigt omotiverad för att gå till gymmet här på Malta så får jag även skylla på brutalt mycket jobb. Senaste veckorna har jag jobbat 6-7 dagar i veckan och närmare 10-14 timmar per dag. Det kanske inte låter överdrivet mycket och hemma i Sverige hade det säkert funkat fint att klämma in lite träning. Men här nere tar verkligen värmen och luftfuktigheten på krafterna också så man orkar långt ifrån lika mycket som vanligt. Nu verkar sommarvärmen ha kommit på riktigt också och det är över 30 grader om dagarna och det är dags att köra igång AC inomhus för att få det behagligt.

axelpress

baksida axlar på gymmet

Idag blev det iallafall ett pass på gymmet och det blev faktiskt fokus på hela överkroppen, mycket maskiner men enklare att hålla ett snabbare tempo då och köra lite högreps för att få igång kroppen igen. Skönt att köra igenom hela överkroppen eftersom det mestadels är benen som har fått jobba senaste dagarna i form av promenader, kortare löprundor osv. Förhoppningsvis hinner vi ett till pass imorgon men då blir det säkert bara en kortare löprunda.

triceps

Något som också tar tid och krafter nu sista dagarna är ju allt med flytten. Det är faktiskt mer än vad man tror som ska fixas med lägenheten och allt runt omkring. Det är visningar här och där, saker ska kastas, hur mycket får man med sig hem osv. Börjar väl känna att vi har fått ganska bra koll på allt nu men det har tagit tid att rensa allt hemma.

gammal bil sliema

Så idag har egentligen dagen bara bestått av lite träning och sen fixa inför flytten hem nästa vecka när vi lämnar Malta för nya utmaningar hemma i Stockholm. Det ska bli riktigt skönt att komma hem igen och starta upp ett liv hemma. Det har varit en spännande tid på Malta men nu är det dags att komma hem igen.

medelhavet

Jag kommer självklart att sakna mycket med Malta så det är det inget snack om. Men ibland kan man tyvärr inte få allt här i världen. Det handlar ibland om att välja vad som faktiskt är viktigast och just nu är inte vädret och enkelheten det absolut viktigaste för mig. Men vem säger att man inte kommer kunna bo i ett liknande klimat någon gång i framtiden?

alexander öqvist

2 Responses

 1. Tjena! Nice blogg!
  Hur kommer det sig att du/ni flyttar hem till Sthlm igen?

  Var det nåt med Malta specifikt som ni ogillade?

  Jag och min fru har planer på att flytta utomlands i framtiden och är nyfiken på Malta.
  Tacksam för svar!

  • Hej,

   Tack!
   Njea det var nog mest för att jag kände att det var dags att ta ett beslut om vart i världen jag vill bo och satsa på livet. Då blev Stockholm mest naturligt eftersom jag är från Stockholm. Malta är bra på många sätt, men det var inte rätt ställe för mig att stanna resten av livet. Jag tror att Malta är riktigt bra om man vill prova på utomlands ett par år, men det är en ganska liten ö så det finns risk att man tröttnar efter några år. Men samtidigt finns det många som bor kvar där länge.

Lämna ett svar