Casumo skickar sms spam och veckans träning

5x5 program

Tags:

En sak som jag har noterat senaste tiden är att fler och fler företag skickar ut SMS-reklam med jämna mellanrum. Vissa företag skickar även ut rent olämplig reklam. Något som har uppmärksammats i media är att Casumo skickade ut SMS-spam för några veckor sedan.

Varför skickar Casumo och andra företag sms-spam?

Casumo är inte ensamna om att skicka ut sms-spam eller ”reklam” beroende på vad man ska kalla det. Jag får med jämna mellanrum reklam från Furniturebox och diverse nattklubbar om det ena och det andra. Men varför har företag börjar skicka ut den typen av direktreklam? Jag tror att det är otroligt svårt att träffa rätt på kunder genom sms. Visserligen har man någon form av anknytning till företaget men du bör vara väldigt intresserad av det företaget, produkterna eller tjänsterna för att tycka att sms-reklam är något bra. SMS förknippar man nog egentligen inte som en reklam-kanal utan den vill man använda för att hålla kontakt med sina vänner, familj och liknande. I fallet med Casumo blev det kanske lite uppförstorat av media, smset var dock inte skrivet av Casumo enligt Etrender utan det har använts något form av tredjepartsverktyg för att skicka det. Med det sagt så tror jag ändå att den här typen av reklam kommer bli vanligare och vanligare. Lite intressant för oss som arbetar med digital marknadsföring och jag tycker personligen att man ska försöka lägga energi på att nå ut till rätt kunder vid rätt tillfälle, inte bara skicka ut reklam till befintliga kunder när som helst.

Bra rutiner med träningen igen

Att komma in i bra rutiner och få in minst 4 träningspass per vecka har varit ett mål senaste tiden. Något jag tidigare har slarvat med och inte riktigt lyckats med senaste 1-2 åren. Därför är det extra skönt att ha snittat 5 pass i veckan senaste månaden och jag börjar tycka träningen är kul igen. Oavsett om det är att träna innan jobbet på morgonen, på kvällen eller på helgen när jag är ledig. Förra veckan var en av dom bättre veckorna på länge, jag plockade in totalt 6 träningspass och alla var riktigt bra och tunga. Den här veckan landar det på 5 träningspass och jag är mer än nöjd. Det har kanske inte blivit några personbästa i basövningarna men motivationen är högre och passen blir bättre och bättre. Prio är fortfarande styrketräning och en bra blandning mellan tunga basövningar och enklare övningar med hantlar, kabelmaskin osv. Jag går mycket på dagsform och vad jag har lust att träna, oftast så bestämmer jag mig påväg till gymmet eller när jag kliver in i gymmet. Jag vet ungefär vilka muskelgrupper jag ska träna men hurvida det blir tunga basövningar eller inte bestämmer jag ganska sent.

Nu gäller det bara att fortsätta hålla i det här, planera träningen och kosten så kommer förhoppningsvis rutinerna att hålla i sig.

5x5 program

Ny vecka på gång

Nu börjar den här veckan närma sig sitt slut och jag har redan handlat mat för nästa vecka. Det blir mycket kyckling, köttfärs och ris under nästa vecka och enligt vanliga rutiner blir det att laga ca 6 matlådor så att jag får en bra start på veckan och sparar tid på matlagning. Det har fungerat kanon för mig senaste veckorna och gör att jag enklare hinner träna efter jobbet om jag önskar.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar