5 Tips för bra Träningsrutiner

träningsrutiner

Hur ser mina träningsrutiner ut?

Mina träningsrutiner har tidigare varit väldigt bra och strukturerade. Tidigare så tränade jag minst 6-7 gånger i veckan och hade en bra blandning mellan olika träningsformer. När jag flyttade hem från Malta för 2 år sedan så blev mina träningsrutiner sämre. Mycket beror på att jag började nytt jobb, nya rutiner och la mer fokus på annat som var viktigt. Nu på senare tid har jag börjat lägga om mina träningsrutiner igen och försöker få in 4-5 pass i veckan och en tydligare struktur. Jag tror att bra träningsrutiner och rutiner generellt kommer leda till många positiva saker. Kanske inte bara bra resultat på träningen utan även många andra positiva effekter kommer av bättre träningsrutiner. Kanske kommer du orka prestera bättre på jobbet? Du får bättre koncentrationer och blir mer effektiv i annat arbete? Du orkar mer och kommer på så vis kunna träffa vänner, familj osv mer än innan. Jag tror att bra träningsrutiner leder till mycket bra, även om man kanske lägger 4-5 timmar i veckan på träning.

träningsrutiner

Sätt upp tydliga mål för att få så bra träningsrutiner som möjligt

Man tjatar ofta om att man ska sätta upp mål för saker man gör, i arbetet och det privata livet. Det gäller även för träningen och för att få så bra träningsrutiner som möjligt tycker jag det är bra med något konkret mål. Det behöver inte vara att du ska gå ner 20kg eller tävla i fitness. Målet kan vara att du ska träna 4 gånger i veckan, att du ska börja köra mer basövningar eller att du ska må bättre och orka mer. Men att hitta ett mål som är viktigt för en själv är absolut nödvändigt för att förbättra sina träningsrutiner.

Var realistisk

Gå absolut inte ut för hårt och sätt upp mål som du egentligen inte tror att du kommer klara. Börja istället med mindre förändringar och arbeta dig senare uppåt när du ser att du klarar eller orkar mer. För att hålla motivationen uppe blir det viktigt att hitta mål som man faktiskt kan uppnå, annars är risken att träningsrutinerna faller ut och att du kanske faktiskt inte når dina mål.

Effektivisera vardagen och träningen

För många handlar det om tidsbrist och att få ihop livspusslet med jobb, familj, vänner osv är inte alltid speciellt enkelt. Men faktum är att det inte ska så mycket till för att få in några fler träningspass i veckan. Det handlar om att hitta alternativ och lösningar som gör att det fortfarande fungerar. För mig har en lösning varit att träna på morgonen innan jobbet ca 2-3 dagar i veckan, då säkerställer jag att jag får en bra start på veckan och jag har fortfarande tid på kvällen efter jobbet till annat. Faktum är att det inte är speciellt mycket tuffare att träna på morgonen än på kvällen. Personligen väljer jag inte att köra tunga ben eller ryggpass på morgonen utan det sparar jag till helgen när jag har mer tid och mer energi över.

effektivisera

Hitta något du tycker är roligt

Träning ska vara roligt så att hitta något man verkligen tycker är kul är otroligt avgörande för om man kommer lyckas eller inte. Att tvinga sig till att köra crossfit, ut och springa eller vad det nu kan vara om man inte gillar det kommer inte att hålla i längden. Välj något du verkligen gillar och lägg fokus på det så kommer du att fortsätta med det.

Planering är A och O för bra träningsrutiner

Att planera och sätta upp en tydlig plan för kost och träning är otroligt viktigt för att lyckas. Utan planering kommer saker förr eller senare inte fungera som önskat. Oavsett om det rör kosten eller träningen. Personligen gillar jag att laga lite extra matlådor på söndagen så att jag har mat både hemma och på jobbet under inledningen av veckan. På så sätt får jag en bra start på veckan och det motiverar mig till att kämpa på lite hårdare. Vill du ha hjälp med kost och träning så erbjuder jag personlig träning online. Kontakta mig för mer info.

träningsrutiner

No responses yet

    Lämna ett svar