Hetsen med kosttillskott

Kosttillskott Proteinpulver

Tags:

Fungerar kosttillskott?

Den eviga frågan om kosttillskott. Fungerar det eller inte? Varför är hetsen kring kosttillskott så stor? I grunden fungerar kosttillskott, man måste bara fundera på varför man väljer det och om man verkligen behöver just det tillskottet. För som det låter så är det bara ett tillskott till din vanliga kost och ska vara ett komplement, din kost ska inte byggas kring tillskotten.

Personligen använder jag mig endast av vassleprotein för att säkerställa att jag får i mig protein direkt efter träning då det oftast tar ca 30-45 minuter innan jag äter vanlig mat efter träning. Jag har dessutom slutat med kvarg och liknande och behöver då få i mig lite extra protein anser jag.

Jag har svårt att se att bcaa och andra tillskott ska vara nödvändiga att ta vid en generell bra kost och ser dessa tillskott som dyra till förhållande vad du får för det. Det enda som jag tycker kan vara vettigt är kreatin och koffein som skulle kunna ha en viss effekt. Jag anser dock inte att jag behöver kreatin som tillskott eftersom jag äter kött m.m och koffein får jag i mig via kaffe och eventuellt ibland via en energidryck.

Att säga om kosttillskott fungerar eller inte är väldigt individuellt och beror på så många olika faktorer. Därför finns det inget bra svar på frågan men fundera själv på varför du behöver det tillskottet och om det är värt pengarna för dig. I många fall kommer du nog komma på att dom pengarna kan du istället lägga på bra mat som kommer ge dig mer resultat.

Kosttillskott Proteinpulver

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar