Hur smartphones hjälper oss med träningen

Tags:

6104751841_ea15aa16c9_b

För många var den ”smarta telefonen” en välsignelse. För vissa innebar det dock mindre fysisk utövning. Kan våra smartphones hjälpa oss att bli mer fit? Det har fungerat för mig! Självklart måste träningsschemat fortfarande vara aktuellt och kosten måste vara fylld med bra mat. Men musik, appar och GPS-funktioner på våra smartphones kan verkligen hjälpa oss att bli starkare och mer fit snabbare. De kan också hålla oss mentalt friska och låta oss koppla av snabbt för att vila och glömma vår träning på vilodagarna, eller mellan passen. Snarare än att låta den digitala åldern hålla oss från att träna så tror jag att den kan inspirera oss att bli så vältränade som möjligt.

Först och främst behöver vi inte längre ha med oss en CD-spelare. För ett årtionde sen var vi tvungna att träna utan musik, och om vi hade musik så var det via radio eller genom att ha med en CD-spelare. Nu har vi tillgång till all möjlig motiverande musik med bara ett knapptryck.

Detta innebär att vi kan spela Rocky Balboas [av Survivor] ’Eye of the Tiger’ medan vi tar oss ut i ösregnet för en en joggingrunda på morgonen. Snarare än att låta den digitala världen distrahera oss så kan vi använda den på ett smartare sätt.

Jag gillar att gå powerwalks så mycket som möjligt, det är en fundamental del av mitt träningsschema, men min smartphone hjälper mig också med många andra träningsrelaterade aspekter. När jag lyfter vikter så kan jag sätta igång mitt tunga soundtrack. Det ger mig något att fokusera på under mina pauser och det gör att jag tränar hårdare när jag väl är igång. Det verkar inte finnas några nackdelar, eller hur?

9772163702_301b395083_bStyrketräning är något av det jag gillar mest på mitt träningsschema. Jag gillar verkligen att känna pumpen man får efter varje set på gymmet. Dock kan det bli lite repetitivt att göra samma sak om och om igen. Om jag inte hade haft ett playlist till det hade jag nog blivit uttråkad…

Våra telefoner kan till och med räkna våra steg, hur snabbt vi rör oss och massa andra saker. Detta innebär att vi kan träna hårdare varje gång, i och med att vi har massa statistik att kolla på efteråt. Jag tycker detta är så motiverande, och det får mig att fortsätta även när det är tungt. Jag längtar varje gång till jag kan släppa vikterna för att kolla på min telefon för att se resultatet.

Jag hade såklart kunna ha det som ursäkt för att inte träna, men snarare ser jag det som den perfekta träningspartnern, och jag blir aldrig besviken på den.

Kost är också nyckeln. Med appar som MyFitnessPal kan jag kontrollera exakt vad jag äter och dricker. Detta innebär att jag alltid kan kolla på min matlogg om jag behöver motivation, och därmed se vad som ligger bakom resultaten.

När jag inte tränar så kan jag kolla på min statistik, mina bästa tider och kostdata som jag inte hade haft utan min digitala hjälpreda. Innan jag åker hem från jobbet så kan jag kolla på min statistik på mobilen. Då vet jag att jag inte kommer hoppa över gymmet ikväll.

Min smartphone hjälper mig inte bara här. Den är också extremt viktig under mina vilodagar. Jag spelar ibland olika pokerspel online, som du kan hitta här, och det hjälper mig verkligen att arbeta hårdare nästa dag. På mina vilodagar sover jag ibland längre, vaknar, kollar nyheterna och mina sociala medier. Sen kan jag streama sportevenemang live eller spela spel själv. Jag kan till och med shoppa via mina appar, så jag behöver inte röra mig alls på hela dagen om jag inte vill.

Detta gör att det inte finns någon stress alls under hela dagen, vilket ger mig bättre resultat nästa gång jag drar till gymmet eller går ut och går.
Sammantaget kan jag säga att min telefon har gjort mig smartare, starkare, hälsosammare och mer vältränad. Min motivation har ökat genom den digitala världen. Min telefon är den en riktigt pålitlig träningspartner, och jag kan ärligt säga att jag inte hade kunnat leva utan den.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar