Ny bil och höst på ingång

Tags:

För er som följer mig vet att förutom träning så gillar jag också bilar. Det betyder att jag kanske byter bil oftare än nödvändigt, eller frågar ni mig så anser jag att det alltid är nödvändiga byten och köp. Jag försöker att hela tiden välja bil efter vad jag tror passar bäst just nu. Självklart väljer jag också bil efter vad jag tycker är snyggt, bra och har den senaste tekniken. Så nu var det dags igen, tidigare har jag oftast gått till en bilhandlare och gjort ett byte direkt. Men den här gången testade jag faktiskt något nytt, jag valde att värdera bilen på nätet och sen få den såld via det sättet innan jag ens hade köpt en ny. Det gick förvånansvärt bra och jag fick mer än vad bilhandlarna erbjöd vid ett inbyte.

Alltid lite trist att sälja en bil, speciellt denna volvo XC40 T5 R-design som jag har varit väldigt nöjd med. Men helt enkelt för liten och relativt törstig när bensinpriserna drar iväg.

Vad blev det istället då?

Den här gången blev det en mer förnuftig bil och för första gången en kombi som känns som ett krav nästan när man har små barn och ska få plats med barnvagn, väskor, påsar och allt. Det blev en VW Passat GTE 2020 modell med mycket utrustning. Vissa saker som jag hade i Volvon fanns tyvärr inte i Passaten men det var utrustning som inte var så viktig som Panoramatak och El-stolar. Däremot fick vi trådlös Apple Carplay som känns riktigt trevligt och praktiskt att ha. Det är också en laddhybrid som går 5-6 mil på el vilket är trevligt för plånboken, nu blir det betydligt färre stopp på bensinstationen för att tanka.

Höst och vinter på ingång

Nu är även hösten på ingång så det är alltid blandade känslor kring det. Förhoppningsvis kan man börja träna mer på gymmet igen, men det är lite synd att det blir färre tillfällen att dra ut och springa eller gå långa promenader i solen. Hösten tenderar ju tyvärr att innebära sämre väder för detta. Men hösten kan vara trevlig på många andra sätt så det gäller att ta tillvara på årstiderna vi har här. Det innebär även att det är dags att slänga på vinterdäcken vilket jag ska göra nu inom kort. Ska bli spännande med en annan bil nu under vintern som inte har 4WD som Volvon hade.

Vinterdäck på!

Då var även vinterdäcken på för den här säsongen, det ligger på ett par 235/45R18 Nokian Hakka dubbfria däck som förhoppnings ska fungera bra för vintern här. En biltvätt skulle nog vara på sin plats snart också, får bli en ordentligt hösttvätt här kommande veckor med lite lackskydd och annat inför vintern.


Träningen har jag satt upp nya mål för, den här hösten ska jag klara att få in 3-4 träningspass i veckan och lägga lite extra fokus på att äta bra mat. Det får kosta lite extra att äta bra mat men det behövs för att orka med vardagen med allt vad det innebär. Den här sommaren har blivit lite sämre än tidigare både när det kommer till kost och träning tyvärr. Nu har det som tur är varit fint väder så vi har gått mycket promenader och under sommaren var jag pappaledig vilket innebar flera dagar med över 15-20.000 steg med barnvagnen. Förhoppningsvis har det hjälpt mig att behålla vikt osv. Men det kommer ju inte vara fallet i höst/vinter så då blir träningen och kosten betydligt viktigare.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar