Ny vardag och barnvagnslivet

Tags:

Som nybliven pappa sedan några månader tillbaka blir vardagen utan tvekan annorlunda. På många bra sätt självklart även om man får prioritera annorlunda. Speciellt i dessa tider vi lever i just nu så krävs det även ytterligare. Träningen har självklart blivit lidande även om jag har försökt hålla igång så mycket jag kan. Promenader med barnvagn, utegym, löpning och endel hemmaträning. Inte samma sak som att gå till gymmet men antagligen bättre än ingenting. Även om dagarna ser i stort sett likadana ut är det ändå något härligt med pappalivet och långa promenader med barnvagnen och att han somnar. Det positiva med det i allt är att det lätt kan bli 15-20 000 steg på en dag på helgen, något mindre på vardagar men överlag blir det väldigt mycket av promenader.

Nöjd att vi köpte en Britax Smile 3

Vi valde mellan Britax Smile 3 och en Emmaljunga när vi skulle välja vagn. Dels gillade jag designen mer på Britax men faktum är att den är lite mindre när man fäller ihop den med vilket var avgörande för att den ska ta så lite plats som möjligt i bilen. Den passar oss också bra som bor centralt och primärt går på asfalt. Bor man på landet och kanske går mer i terräng finns det säkert bättre barnvagnar än Britx Smile 3 så det får man ta med i beslutet med. Det är en ganska hård vagn så om underlaget är ojämnt blir det lätt lite skumpigt. Men överlag är vi väldigt nöjda med vagnen och det känns som att vi har fått vad vi förväntade oss och vad vi betalade för den.

Självklart blev det ett bra babyskydd med

Vi passade även på att köpa ett schyst babyskydd från Britax för att han ska sitta så bra som möjligt. Sen var det just den modellen som passade bra med våra ISO-fixfästen i bilen också. Men han sitter iallafall sjukt bra där bak i bilen och somnar varje gång. Det ska bli spännande att till våren prova lite längre resor och se hur han trivs i bilen då och inte bara åka kortare resor på 30-60 min som vi har gjort nu hela hösten och vintern.

Hoppas vi kan återgå till det normala snart

Nu hoppas jag bara att vi snart kan återgå till ett någorlunda normalt liv där man kan träffa vänner, familj och resa lite igen. Jag hoppas också att man kan börja träna som vanligt snart igen för jag saknar verkligen att kunna gå till gymmet när jag vill. Bara det här att jobba hemma som innan pandemin upplevdes som ganska skönt att göra ibland har ju blivit det nya normala nu. Jag har inget emot att arbeta hemma men att göra det nästan ett helt år börjar ärligt talat bli lite tradigt. Jag föredrar nog egentligen att själv vilja bestämma när jag jobbar hemma och inte.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar