Bolån och ny lägenhet i Stockholm

Annedal

Tags:

Jag har ganska länge haft lust att köpa en lägenhet men med priserna i Stockholm har det varit svårt att ha råd och kunna ta ett bolån till det. Men efter lite tur med priserna precis innan årsskiftet dök möjligheterna upp och det blev en lägenhet i Bromma/Annedal. Allt gick väldigt snabbt och lånelöftet var klart hos Danske Bank direkt. Fort gick det onekligen och kontrakt skrevs redan innan jul och inflytt i februari. Men allt gick otroligt smidigt med flytt, mäklare och ordna med ett bolån.

Det mest otippade var ju att jag skulle byta sida av stan helt. Som vissa säkert vet är jag uppväxt på Södermalm och har sedan dess bott lite utomlands i några år för att sedan flytta till Enskede som har känts som hemma för mig. För mig spelar dock inte sida av stan någon roll även om det var många som tyckte det var konstigt att jag valde Bromma/Annedal som ligger precis vid Sundbyberg. Men för mig är det så mycket annat som är viktigt än exakt geografisk placering. För det första är det viktigt att det är smidigt att ta sig till jobbet vilket det är här, 10 minuter att gå till Sundbyberg för att sedan vara i stan på 5-10 minuter beroende på om man tar T-bana eller pendeltåget. Andra faktorer som är viktiga för mig är att lägenheten är fräsch, relativt ny och möjlighet till garage då jag primärt ändå åker bil på kvällar, helger osv. Passade även på att flytta mitt befintliga billån för att samla allt på samma plats. Allt detta fall på plats bra.

Annedal Bolån

Balkong annedalAnnedal

Dåligt läge att köpa bostad i Stockholm och ta bolån?

Det kan man ju diskutera fram och tillbaka i evighet men vi lyckades iallafall köpa när priserna hade dippat endel och känner att priset för lägenheten är ett bra pris. Dessutom köpte vi för att bo här en stund så då gör det inget om det går ner lite ytterligare temporärt. Har dock fått väldigt bra hjälp via Danske Bank med bolånet och allt som har rört bostaden och tillträde m.m. Så själva flytten, bolånet, byta bank m.m. har fungerat otroligt smidigt och nu börjar jag känna att jag är på banan igen. Det är alltid mycket kostnader när man flyttar men i det här fallet blev det ganska okej ändå.

Balkong

Ett krav också på bostaden var att ha en balkong med relativt lite insyn samt bra solläge. Balkongen är på ca 7,5kvm och ligger i sydväst, dvs sol större delen av dagen med några undantag. Otroligt härlig kvällssol också vilket man uppskattar när man kommer hem från jobbet efter en lång dag. Dessutom har vi haft tur med vädret senaste veckan så det har blivit många timmar på balkongen och framför grillen.

Grill Broil King Bauhaus

En annan sak som var viktig var att ha ett större badrum, fräschare och med tvättmaskin och torktumlare. Nu blev lite lite bättre än så då det även finns golvvärme och spotlights med dimmer i taket vilket gör rummet större och behagligare ljus. Otroligt skönt med golvvärme på vintern och att ha tvättmaskin och torktumlare gör livet betydligt enklare än att behöva boka tid i tvättstuga osv.

badrum

Sammanfattning

Kort sagt otroligt nöjd med att ha köpt lägenhet och tagit bolån via Danske Bank. Allt har fungerat väldigt bra och även om marknaden är ostadig känns det som att vi fick ett ok pris på lägenheten. Att dessutom ha en lägenhet och område man trivs bra i och känner att man kan bo länge i gör det dessutom enklare för om priserna skulle gå ner ytterligare.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar