Dagens ryggträning och träningstillbehör

träningstillbehör

Då var det lördag igen och i vanlig ordning betyder lördag ätardag och idag är inget undantag. Men innan ätardagen börjar så var det dags för lite ryggträning och när det kommer till ryggträning så gillar jag ibland att använda diverse träningstillbehör för att underlätta träningen. Vanligtvis använder jag inte speciellt mycket träningstillbehör men när det kommer till ryggträning så gillar jag att använda t.ex. remmar eller straps. När det kommer till bröst & axelträning brukar jag använda handledslindor. I övrigt använder jag aldrig bälte, dragremmar, knäbindor eller något i den stilen utan kör väldigt mycket ”raw” som man kan kalla det. Varför jag väljer att använda straps eller handledslindor är egentligen bara för att få lite bättre grepp i olika ryggövningar samt att undvika belastning/ att det gör ont i handflatorna vid tunga vikter.

träningstillbehör

Det här är absolut mina favorit straps som även fungerar bra som handledsstöd men jag använder dom primärt som straps för att få lite bättre grepp vid tunga övningar. Förutom att dom är väldigt sköna och praktiska så är dom av väldigt bra kvalité. Jag har haft mina i snart 2 år och tvättat dom i maskin ett par gånger utan att något har blivit sämre. Dessa straps finns självklart hos MyRevolution och kostar 299kr vilket jag tycker är ganska prisvärt med tanke på kvalité och att dom är väldigt praktiska.

Självklart använda jag dom på dagens ryggpass som blev följande övningar:

  • 5 Set Marklyft
  • 3 Set Chins
  • 3 Set Bicepscurl
  • 4 Set Latsdrag
  • 2 Set Hantelrodd
  • Cardio

grrrip

Grrrip är en smart liten spray som du sprayar på handflatorna och låter torka ett par sekunder så bildas det som en form av kalk som ger bättre grepp. Fördelen med grrrip mot vanligt kalk är främst att det inte blir lika grisigt och det är enkelt att ha med i gymväskan. Det ger nog inte lika bra grepp som riktigt kalkt men fungerar riktigt bra när man ska köra chins och liknande övningar. Finns nog på dom flesta kostillskottsbutikerna som säljer träningstillbehör.

träningsskor

Träningsskor tillhör väl egentligen träningskläder men jag är verkligen nöjd med mina träningsskor som jag köpte i höstas. Det var en väldig chansning när jag köpte dom eftersom det var på nätet och jag inte hade provat den här typen av skor. Men det visade sig vara ett riktigt bra köp och dom fungerar perfekt som gymskor. Om man gillar nike free och andra barfotaskor så är dom är riktigt sköna. Otroligt tunna och lätta och riktigt bekväma att ha på gymmet. Jag räknar med att köpa ett till par mot sommaren faktiskt.

energidryck

Den här energidrycken har ingenting med träningstillbehören att göra förutom att jag brukar ta någon form av energidryck innan passet för att vakna till lite. Men den här gången får det bli en energidryck nu för att vakna till så att jag orkar jobba ett par timmar till. Det är ett par kunder som ska få sina skräddarsydda kostprogram och träningsprogram innan helgen är över.

PT Online

Jag har ett par platser kvar i Maj & Juni för PT Online kunder och det är först till kvarn som gäller. Är du intresserad av att ta kosten och träningen till en ny nivå eller nå ditt drömmål? Ta kontakt med mig på alexander@noregrets.se så ser vi vad som passar dig bäst.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar