Lyxig söndagsmiddag

lyxig söndagsmiddag

Ja då var det redan söndag och efter 4 dagar ledigt så känner jag mig ganska utvilad iallafall. Det har varit en intensiv vinter och vår så det var 4 välbehövda dagar ledigt. Det har blivit en dag på stranden, lite träning och sen mycket god mat under hela helgen. Idag var inget undantag utan jag fick igår kväll ett väldigt stort sug efter en god köttbit, sås och potatis. Eftersom det är lite begränsat vad man kan få tag på en söndag här  så fick det bli det som fanns egentligen. Men en lyxig söndagsmiddag blev det trots allt. Det blev Rib Eye som var marinerad i senap och pepparsås tillsammans med potatis i ugn och en god grönpepparsås till. Körde köttet till Medium Well med hjälp av stektermometer och även om det är nästan genomstekt så var köttet fortfarande mört och fint. Potatis och såsen var också kanongott så det blev en perfekt söndagsmiddag efter en tråkig hockeyförlust mot kanada på övertid.

Pepparsås

Nu köpte jag maten på Meats And Eats i Sliema som är en lite finare matbutik / slaktare som säljer lite finare produkter. Självklart är priserna lite högre också men det håller oftast väldigt bra kvalité. Både kyckling, kött, såser, bröd och andra matvaror är väldigt bra och det positiva också att dom har öppet på söndagar. Glömde också nämna att vi bor precis bredvid så det blir oftast enklast att köpa mat där.

För att göra en liten enkel kalkyl på vad den här middagen kostar på Malta från en lite mer exklusiv matbutik så blev det ca $6,50 per portion och det blir ca 58kr och det är inte fy skam för 250g färdigmarinerad Rib Eye, Grönpepparsås och god potatis.

Potatis

lyxig söndagsmiddag

Eftersom vi snart flyttar hem till Stockholm igen och det är i slutet av dieten så har jag börjat dra ner lite på träningsmängden. Dels för att jag känner att kroppen behöver lite mer vila och samtidigt för att jag vill få mer motivation till träningen när jag kommer hem. Att ha tränat på samma gym dag in och dag ut i 1 år blir i längden ganska enformigt. Nu har jag inget specifikt träningsprogram men jag skulle gissa på att det blir ca 3-4 pass i veckan med styrketräning och så lite promenader/löprundor utöver det. Nu när vädret börjar bli riktigt härligt så föredrar jag att ta en längre promenad eller löprunda i solen än att gå in på ett tråkigt gym. Med färre pass i veckan så blir det fler basövningar och flera muskelgrupper per pass. Idag blev det axlar, bröst och armar i samma pass. Det behöver inte ta längre tid utan det gäller att vara effektivt och smart när man lägger upp träningen. Mycket superset, dropset och liknande för att få ett så bra pass som möjligt.

Nu är matlådan för morgondagen fixad och väskan packad. Imorgon blir det nog inget gym utan enbart en kortare löprunda eller promenad efter jobbet.

Trevlig kväll!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar