Hälsosamt liv

Sola

Tags:

Vad är egentligen ett hälsosamt liv?

Det är nog en fråga många ställer sig och är ytterst personlig. För mig innebär ett hälsosamt liv att man tränar minst 30 minuter per dag i snitt, äter hälsosam mat i normala mängder, sover 6-8 timmar per natt och undviker stress. Jag tycker inte att man behöver bli extrem när det kommer till kost och träning men att ta förnuftiga beslut lägger grund för hur du kommer må och prestera framöver. Det är ingen hemlighet att kost, träning och vila bidrar till att man som regel mår bättre och presterar bättre. Självklart handlar allt om balans och att göra det på rätt sätt.

Jag ser många som börjar i fel ände och börjar för tufft. Att tro att man ska gå från att aldrig träna till att träna crossfit 6 dagar i veckan är väldigt svårt. Att tro att man ska gå från att dricka alkohol, äta utemat varje dag till att bli vegan, äta matlådor, aldrig dricka och gå på kaloriunderskott varje dag är också naivt att tro att det kommer fungera i längden. Hitta en balans som du trivs med, ät det du tycker är gott i rimliga mängder, laga egen mat och fundera på HUR mycket du behöver för att prestera och nå dina mål.

Hur går det för mig då?

Jag tycker att jag i det stora hela har ett ganska sunt liv med bra träning, generellt bra mat och stressar sällan. Jag försöker i snitt sova 7-8 timmar per natt och min dygnsrytm är ungefär den samma varje dag. Självklart har alla laster, däremot försöker jag begränsa att äta godsaker till helgen då jag vet att det fungerar bra för mig och i dom flesta fall bidrar till mindre skräpmat.

Sola

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar