Rehabträning som fokus och smarta investeringar

Basövningar

Tags:

Nu var det ett bra tag sedan jag slängde upp ett inlägg här så det är väl dags för en liten uppdatering. Mycket har hänt sedan sist, eller egentligen har det kanske inte hänt något sedan sist. Sommaren börjar lida mot sitt slut och jag har på senare tid lagt mycket fokus på träning och sparande i form av investeringar i aktier m.m.

Rehabträning

Under större delen av sommaren har jag kommit tillbaka till bra rutiner när det gäller träning. Förutom att öka mängden träning på gymmet har jag även kört på endel med löpträning. En annan viktig del jag har lagt mycket fokus på senaste tiden är rörlighetsträning och triggerpunktsmassage med foam/rumble roller. Detta gör jag för att försöka få ordning på min rygg som jag börjar misstänka grundar sig i dålig rörlighet i höft och sätesmuskulaturen. Kan säga att på väldigt kort tid har både rörligheten och styrkan kring dessa ”problemområden” förbättrats ordentligt. Nu gäller det bara att hålla i det och hela tiden fortsätta arbete med det. Självklart är det primära målet fortfarande att öka i styrka och muskelmassa men någonstans blir även fokus på hälsan och välmående också. Här har jag skrivit lite mer kring rehabträning och hur man bör tänka.

Basövningar

Mitt andra stora intresse – Investeringar, sparande & ekonomi

Något jag också lägger mycket tid och fokus på är allt som rör pengar och ekonomi. Oavsett om det handlar om sparande, utgifter eller lån så är det något jag läser på mycket kring för att kunna ta bra beslut. Intresset för investeringar och sparande började för ca 7 år sedan när jag arbetade på Nordnet Bank och började handla aktier och fonder. Efter det har det utvecklats ytterligare i form av att ta smarta beslut kring ekonomin och se över investeringar löpande. Självklart även också se över lån och utgifter för att säkerställa att man har så bra avtal som möjligt. På senare tid har möjligheterna för att investera smart ökat ordentligt och folk blir mer medvetna om vad dom investerar i samt vilken ränta man betalar hos sin bank. Tekniken går framåt med appar och enkelhet att både investera och låna pengar. Ett spännande bolag som verkligen har växt fram senaste tiden är Bynk som marknadsför sig som en bank borde fungera. Intressant och spännande koncept, men framförallt med en modern hemsida och en riktigt bra app. Kan tipsa om att läsa Bynk omdöme för att läsa på mer om bolaget och tjänsten. Hade också varit spännande om dom tog bolaget till börsen framöver, skulle behöva den typen av bolag i min portfölj.

Lite enkla tips för sparande och bättre ekonomi

Här kommer lite tips för hur du kan tänka för att se över sparandet och ekonomin.

  • Se över onödiga utgifter som tv-abonemang, internet, andra playtjänster m.m
  • Förhandla på dina nuvarande abonemang för el, försäkringar m.m
  • Se över ditt pensionsparande – betalar du onödiga avgifter? flytta och sänk kostnaderna
  • Sätt upp ett månadssparande och tänk långsiktigt. Dela gärna upp sparande i olika mål. Kanske ett kortsiktigt sparande och ett långsiktigt sparande. Sträva efter att spara minst 10% av netto-lönen.
  • Se över dina lån och krediter. Kanske kan du sänka räntekostnaderna genom att byta bank.

No responses yet

    Lämna ett svar