Julmust och Julmat på Malta

Julmat

Även om det absolut inte känns som att vintern och julen närmar sig här nere på Malta så sitter det fortfarande kvar i huvudet att vi snart går in i December som är en riktig vintermånad enligt mig. Som jag skrev igår så har butikerna osv börjat julpynta och det skapas stämning på Malta, trots att det är närmare 20 grader och sol på dagarna. På Malta så bor det väldigt många svenskar och skandinavier och det växer bara mer och mer. Många svenska företag har sina kontor på Malta och det finns bra med jobb för oss här nere. Senaste åren har det verkligen exploderat med svenskar och det ser man även på dom butiker och restauranger som har öppnat senaste tiden. Bara för att nämna Swedish Delights och Candynavia som finns här nere som gör det mycket enklare att leva som svensk här.

Swedish Delights är en svensk matbutik som har basic svenska matvaror, godis och dryck. Jag skulle nästan kunna jämföra det med en liten lanthandel i stockholms skärgård. Det som man behöver finns där. Nu i dagarna börjar dom även få ner lite mer Julmat och Juldryck som absolut inte sitter fel. Jag var där en sväng idag och bunkrade upp med lite klassisk svensk Julmust. Nu är bara frågan, hur länge håller sig dessa och när öppnar jag den första flaskan? För Gratis är det ju inte heller, lite dyrare än hemma i Sverige får man räkna med. Men det är så värt det.

Julmat

Nu är iallafall julmusten inhandlad och jag hoppas det kommer mer julmat under nästa vecka så att man kan inhandla det också. Återstår att se vad som kommer ner hit och vad som är värt att köpa, lite av julmaten går säkert att laga själv också.

Idag passade jag också på att lyxa till middagen lite eftersom vi bor dörr i dörr med en av Maltas bästa köttbutiker (eller snarare delikatessbutik). Här finns det otroligt mycket goda och fräscha matvaror och ett fantastiskt bra utbud av kött och kyckling. Jag köpte 300g oxfile idag till middag och det smakade riktigt bra måste jag säga. Kan också erkänna att en stektermometer underlättar verkligen om man vill ha köttet eller kycklingen perfekt.

Oxfile

Nu får vi se vad kvällen har att bjuda på! Det är ju trots allt helg och det ska bli riktigt skönt att bara ta det lugnt.

Glöm inte att gilla vår facebooksida heller!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar