Lidl på Malta och svenska chokladbollar

lidl

Jag har länge funderat på att ta en sväng bort till Lidl men eftersom jag hela tiden har trott att det är väldigt långt så har jag aldrig gjort det. Idag blev det en promenad bort till Lidl och det var inte så långt som jag trodde. Nu tog jag inte tid men det kan väl ha tagit 35 minuter eller något bort dit. Eftersom utbudet av Kesella och Keso är begränsat i dom vanliga matbutikerna så hoppades jag självklart på att det skulle finnas på Lidl. Vilket det faktiskt gjorde och till ett ganska bra pris dessutom. Priser på Kesella och Keso i vanliga matbutiker här är ganska högt om man jämför med Sverige.

lidl

Jag tyckte faktiskt att det var en ganska bra Lidl med bra utbud och låga priser som hemma i Sverige. Dessutom fanns det lite svensk mat vilket är kul. Nu var vi väl visserligen där under primetime och malteser är heller inte kända för att vara snabba och effektiva så saker tog sin tid. Strömmen gick även några gånger under besöket men det kändes ju helt naturligt trots allt.

svenska köttbullar på lidl malta

Självklart fanns det svenska köttbullar på Lidl också vilket var lite roligt. Dock köpte jag inget eftersom jag är på diet och köttbullar är inte det jag längtar mest efter. Det jag verkligen har längtat efter på mina ätardagar är svenska chokladbollar och det lyckades jag få tag i den här gången. Sjukt billigt också, 6p för €1,49 euro. Passade på att köpa 3st förpackningar så nu är frågan hur länge jag lyckas spara dom. Tanken är ju att jag ska ha det på min ätardag på lördagar.

chokladbollar

Som sagt så passade jag på att köpa lite kvarg när jag ändå var här och det ska bli spännande att prova den och se hur det smakar. Innehållet känns helt okej med tanke på att det är Malta och Lidl. Priset var bra och en 200g burk gick på €0,79 vilket motsvarar drygt 6-7kr.

kvarg

Kanske blir det fler besök till Lidl framöver för att köpa dessa varor som inte alltid är så enkelt att få tag på här nere. Matkulturen är trots allt lite olik den svenska, även om man vänjer sig så finns det varor man längtar efter.

Trevlig kväll!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar