Svenska tidningar på Malta och vilodagar

svenska tidningar malta

Något jag har saknat på malta är att kunna läsa svenska tidningar. Nu pratar jag inte om att kunna läsa saker online, på ipaden eller liknande utan en klassisk papperstidning. Det är något speciellt med att sitta och bläddra i en intressant tidning och bara koppla av. Jag har länge tyckt om att bara sitta ner och läsa en tidning och äta något gott. Jag läser allt från träningstidningar, modetidningar till biltidningar. Det är något speciellt med svenska tidningar och speciellt när jag bor på Malta och inte har tillgång till det. Därför blev jag extra glad igår när jag fick en överaskning i posten med lite tidningar från mamma. Nu har jag tidningar så att jag klarar mig en stund framöver.

svenska tidningar maltaVilodagar

Som jag skrev tidigare så håller gymmet stängt i 5 dagar nu för att renovera gymmet och poolen/spa området. Med andra ord blir det några vilodagar från gymmet nu framöver men det gör egentligen inte så mycket. Det passar nog ganska bra att ta några dagar off och fokusera på annat istället. Det får bli lite promenader, eventuell cardio och fokusera mycket på rörlighet, återhämtning och köra Rumble Roller endel. Men med tanke på att det blir mindre träning måste jag samtidigt tänka extra mycket på kosten. Det blir mycket stillasittande och då kan jag inte äta samma mängd mat som vanligt heller. Den här veckan blir tyvärr inte helt optimal med endel luncher och middagar på restaurang. Men jag frösöker få måndag, tisdag, torsdag & söndag 100% bra och ganska lågt på intag. Sen blir onsdag, fredag & lördag lite mer fritt när det kommer till maten. Jag känner fortfarande att jag får bra framgång och att allt går åt rätt håll så jag är nöjd och fortsätter som planerat i Mars. I April blir det antagligen mycket striktare och lägre på kalorier än vad jag har nu, det återstår lite att se exakt hur jag ska göra då men jag räknar med att April & Maj blir tuffa månader.

Dietmat
Dagens kostprogram blir som följande:

  • 0900 – 10g BCAA
  • 1200 – 150g Lax, 350g Potatis, 100g Grönsaker – Omega 3, Multivitamin & Grönt te
  • 1500 – 3 Riskakor, 40g Proteinpulver, 15g Osaltade nötter
  • 1600 – En banan & kopp kaffe
  • 2000 – 150g Lax, 350g Potatis & 100g Grönsaker
  • 2100 – 40g Blandprotein

Totalt: Ca 1800kcal, 140g Protein, 180g Kolhydrater, 50g Fett

Som ni kan se är det ganska lågt men det är trots allt en vilodag på diet och jag sitter still väldigt mycket under dagen tyvärr. Dessutom blir det betydligt mer mat under andra dagar i veckan så det kommer jämna ut sig ganska bra hoppas jag. Men samtidigt justerar jag varje dag och vecka om det är behov för det. Det är viktigt att lyssna på kroppen, analysera och prova nya saker.

No responses yet

    Lämna ett svar