Slut på semester och kreditkort med Bank Norwegian

alexander

Tags:

Slut på semester

Nu börjar semestern lida mot sitt slut för folk och man börjar märka att det blir mer liv på tunnelbanan, på stan och på jobbet. Själv har jag inte haft så mycket semester i sommar, det blev en vecka i juli men utöver det har jag jobbat hela sommaren. Det beror dels på att vi reste till USA i 2 veckor i maj och för att jag inte kände för att bara gå runt hemma i flera veckor och vara ledig. Vår USA resa bokade vi uteslutande med hjälp av kreditkort från Bank Norwegian. Det underlättade verkligen för oss att ha varsitt Bank Norwegian kreditkort med på resan för att känna sig trygg, dessutom lägre avgifter än våra andra vanliga betalkort. Eftersom sommaren har varit ganska fin hemma i Sverige tycker jag ändå att sommaren har varit bra och vi har kunnat passa på att göra saker på helger och kvällar med tanke på bra väder och behagliga temperaturer.

alexander

Sommarens bästa köp

Mitt bästa köp under sommaren måste vara Nespresso-maskinen som jag köpte under semestern. Jag har varit ganska trött på att brygga en kopp kaffe varje morgon så en kapselmaskin blev verkligen räddningen. Möjligheten att prova nytt kaffe och variera tycker jag också blir större och enklare med kapslar där förpackningarna oftast är för 10 koppar. Nackdelen är väl egentligen att kaffedrickandet blir dyrare och det har nog lett till att jag dricker mer kaffe, åtminstone hemma. På jobbet tycker jag inte bryggkaffet är lika gott längre, nästan så att jag inte vill dricka det.

nespresso

Bank Norwegian

Det jag börjar sakna är att resa, vi båda gillar att resa och det är något vi gör ganska mycket. Förutom att resa utomlands och utforska världen och nya platser så blir det många resor till Norge, speciellt för min flickvän som är från Norge och har sin familj och vänner där. Jag själv har bott i Norge under flera år och det känns absolut som ett andra hem. Även om mycket har förändrats sen jag flyttade till Norge första gången 2009 när jag var 20 år gammal. Förutom att det inte gick speciellt många direktflyg så var flygpriserna betydligt högre än idag. Tekniken var långt ifrån som den är idag, datatrafik existerade inte i samma utsträckning, flygplanen hade inte Wifi ombord och att resa mellan länderna var inte lika enkelt som det är idag.

Att flygpriserna har sjunkit väldigt mycket senaste tiden samt enkelheten att boka och samla poäng på resor har absolut bidragit till att vi reser mer. Om inte Norwegian hade haft flygbiljetter för 9000kr tur/retur för 2 pers till USA så hade vi kanske inte kunnat göra den resan vi gjorde. Om inte flygbiljetterna till Norge låg på ca 500-600kr tur/retur per person så hade inte vi kunnat åka dit lika ofta heller. Något vi uteslutande använder när vi bokar våra resor är Bank Norwegian Kreditkort eftersom det ger reseförsäkring men också så samlar man Cashpoints som man kan använda för att boka friresor. Det är ganska enkelt att samla ihop poäng för att kunna boka en gratis-resa. Att det dessutom är kostnadsfritt och man får bonus på allt man handlar gör det perfekt som kort att använda när man är ute och reser, vilket vi alltid gör. Om inte annat är det ett perfekt nödkort att ha med på resa som inte kostar något extra. Jag måste också säga att dom har varit ganska generösa med att ge ut ganska hög kredit på korten och det verkar rimligt enkelt att få ett kort.

Jag fixade mitt Bank Norwegian kreditkort redan under tiden jag bodde i Norge och reste mycket mellan Sverige och Norge för att kunna boka resor, få bonus och samla allt på samma räkning. Sen min flickvän flyttade till Sverige har vi även börjat använda hennes Bank Norwegian kort väldigt mycket och uteslutande så använder vi det när vi bokar flygbiljetter och reser. Att man dessutom får 45 dagars räntefri kredit gör det hela mycket smidigt också, man får bara ett mail så fort det finns en faktura att betala och du kan även hämta fakturor via ditt inlogg hos Bank Norwegian. Man ska inte heller underskatta hur bra med kredit dom ger och av erfarenhet brukar dom uppgradera en någon gång per år så det är rimligen enkelt att få bra kredit hos dom. Jag har länge funderat på att ha något annat kreditkort också men dom flesta kostar tyvärr pengar och det känns onödigt att ha flera kort med höga årsavgifter. Här slår Bank Norwegian många låneinstitut eftersom deras kort inte kostar någonting, perfekt för mig som bara använder det när jag är ute och reser eller bokar flygbiljetter.

Nu sköter man ju det mesta direkt på nätet och det kommer nya spännande tjänster och produkter hela tiden. Vi som har följt den här teknikutvecklingen extra mycket är nog vi som är uppväxta på 80-talet. Är du intresserad av att läsa mer om dom senaste trenderna på nätet kan jag rekommendera att följa etrender på google+ här.

banknorwegian

Nästa resa är redan inplanerad i September då det blir en helg till Norge. Oftast så har faktiskt Norwegian bäst flygtider och även priser. Även om SAS börjar kunna konkurrera på priser, men dom räcker inte riktigt ner till samma priser som Norwegian gör. Dom gånger vi bokar med SAS så är det oftast pga att dom har flygtider som passar bättre.

Något jag också ser fram emot är att börja planera nästa USA-resa som vi tänkte göra nästa år vid samma tid ungefär. Men då blir det Roadtrip i Florida. Tror jag saknar att köra runt i en gul Ford Mustang Cab också.DSC00765

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar