Årets första dag nere på Sliema Beach

Flytta till Malta

Vad jag vet så brukar vädret i Februari på Malta bjuda på betydligt kyligare klimat och mer regn än vad det har gjort hittills i år. Sen vi kom tillbaka från Rom så tycker jag att vädret har varit väldigt bra överlag och temperaturen har varit mycket högre än vad jag hade räknat med. Speciellt om jag jämför med förra året som var betydligt kallare och mer regn. Att det skulle bli bra väder i helgen visste vi sen tidigare men att man skulle kunna ligga och sola nere på Sliema Beach (som det så fint kallas) kunde jag inte föreställa mig. Även om man inte riktigt kan kalla Sliema Beach för någon strand utan snarare stora klippor som man kan ligga och sola på och även bada. Jag föredrar faktiskt dessa stora klippor som finns här i Sliema före en vanlig sandstrand. Otroligt skönt att slippa sand som blåser, sand i kläderna och skorna.

Sliema Beach

Jag skulle tro att det var ca 20-21 grader i skuggan idag och betydligt varmare i solen. Det var mycket folk ute som passade på att sola och det fanns även dom som passade på att bada. Hur varmt det är i vattnet har jag ingen aning om men kan tänka mig att det påminner lite om en svensk sommar. Vädret i övrigt i Januari & Februari har påmint väldigt mycket om en bra svensk sommar.

Sliema Beach

Sliema Beach

Trots att det bara är mitten av Februari så är solen faktiskt riktigt stark och den tar bättre än vad man tror. Nu vill jag inte påstå att jag blev speciellt brun efter bara en timme i solen men om inte annat var det otroligt skönt och avkopplade att ligga och lyssna på havet. Jag blir alltid lika fascinerad av hur blått och klart medelhavet faktiskt är.

Hav

Eftersom det är ätardag och OS så har jag precis ringt och beställt hem Pizza hut till middag som ska ätas framför hockeyn och sen blir det mer godis ikväll framför en klassisk film. Dags att se Wall Street från 1987 tror jag!

Trevlig helg!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar