Från innerstaden till förorten

Innerstaden

Jag är uppväxt i innerstaden på södermalm och har bott många år där trots ett par år utomlands senaste tiden. Södermalm kommer alltid att vara mitt hem och jag trivs väldigt bra där. Det är något speciellt med södermalm och om du dessutom är uppväxt där och har föräldrar som bor där så kommer jag nog aldrig att lämna det helt. Jag åker gärna in dit för att hälsa på mamma och pappa, träna, gå en promenad eller handla på ICA på söder. Även om jag har lämnat söder för att bo strax söder om söder så känns det som att jag kommer spendera endel tid där iallafall. Det finns mycket härliga minnen från tiden hemma på söder och det är alltid trevligt att vara hemma hos mamma och pappa.

Södermalm

Häromdagen så gick jag runt i vardagsrummet hemma på söder och tyckte att jag kände att golvet hade sjunkit ner på en specifik plats. Jag påpekade det för mamma och hon påminde mig om vattenskadan vi hade när jag var väldigt liten. Jag minns inte det exakt men jag minns att det var väldigt extremt och att dom körde runt med diverse maskiner hemma för att fixa det. Det var stora delar av lägenheten som hade fått en vattenskada och nu snackar vi ingen liten fuktskada heller. Här var det överfyllt av vatten och när du bor på 6e vången i ett hyreshus så blir det fart kan jag lova.

Idag var jag självklart inne en sväng på söder och tränade på sats medis, köpte lunch och tog en promenad in till stan för att fixa lite ärenden. Nu när vädret har blivit lite bättre igen som försöker jag göra dessa saker som jag har saknat och nu när jag har lite mer tid över. Men först laddade jag upp med en frukost hemma. Jag äter ju oftast inte frukost men idag var jag faktiskt riktigt hungrig och kände att jag verkligen behövde något innan träningen.

frukost

selfie
Inne i stan möttes jag också av vaktparaden och kom direkt att tänka på tiden i lumpen och när jag själv stod vakt på slottet. Det finns faktiskt stunder där jag saknar lumpen, gemenskapen och utmaningarna man fick ständigt. Jag är väldigt glad för att jag genomförde lumpen och jag har haft stor nytta av det jag har lärt mig där.

Innerstaden

Förorten

Det är iallafall betydligt enklare att hitta parkering i förorten än vad det är inne på Södermalm. Dessutom kostar det ju ingenting att parkera här heller vilket är väldigt skönt tycker jag. Nu är det bara att ladda om för en ny vecka och försöka göra den så bra som möjligt.

 

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar