Höst i Stockholm

Höst

Nu kan man verkligen säga att vi har fått höst i Stockholm med tanke på att temperaturen har sjunkit, grått väder och löven har börjat falla. Många säger att dom gillar hösten eftersom det är så mysigt att sitta hemma i soffan och höra regnet smattra på fönstret. Men ärligt talat, hur många timmar om dagen har en person som arbetar, har barn och andra aktiviteter tid att sitta i soffan och lyssna på regnet? Personligen känner jag mer att det här vädret är jobbigt än mysigt. Att gå till jobbet, det regnar, blåser, är mörkt och kallt ute ger inte mig speciellt mycket energi och glädje direkt. Kanske har jag fortfarande kvar en del av hjärnan på Malta där man för det mesta slipper det här vädret. Jag gillar hösten, färgerna och den lägre temperaturen sålänge jag får se solen och det är torrt ute. Men när det blir blött och grått ute kan jag inte påstå att jag tycker det är speciellt mysigt. Då är en kall vinter med snö eller utan snö betydligt mer mysig enligt mig.

Höst

celsius

Idag inledde vi dagen med en morgonpromenad på söder och det var väl lite regn i luften och dimma. Men med en kall celsius vaknar man till liv och att kunna gå en promenad på söder på helgen är något jag trivs väldigt bra med. Det är trots allt där jag är uppväxt och har spenderat större delen av livet. Tyvärr har väl södermalm förändrats ganska mycket sen jag var barn. Men det finns fortfarande delar av södermalm som känns som förr.

Igår spenderade vi dagen inne i stan och även på söder. Vädret igår var precis som jag vill att det ska vara på hösten, soligt men lite kyligare temperatur utomhus. Det blev en skön dag på stan med god lunch, lite shopping och trevlig fika på söder med mina föräldrar. När man jobbar måndag-fredag blir det svårt att få så mycket tid över så helgen blir väldigt värdefull.

Södermalm

lunch

plånbok

Nu är det dags att ladda inför nästa vecka som består av mycket jobb och även endel träning. Maten är inhandlad och planerad för nästa vecka.

jobb

No responses yet

    Lämna ett svar