Jag har verkligen lärt mig att älska knäböj

Knäböj

Tags:

När jag började stryketräna för x antal år sedan så fanns det inte på kartan att jag skulle träna ben. Det sista jag tänkte på var knäböj och benträning, om jag ens visste vad det var för något. Dom senaste åren när jag har samlat på mig mer kunskap om träning samt jobbat ett antal år som Personlig Tränare så har jag fått upp ett stort intresse för bland annat knäböj. Tidigare såg jag oftast inte fram emot benpassen men nu vill jag mest bara köra mer och mer.

Gårdagens benpass blev riktigt bra och det känns som att knäböjen fungerar bättre och bättre för varje pass som går. Både tekniken och styrkan blir bättre och bättre.

 • 4 Set Knäböj
 • 5 Set Raka Marklyft
 • 4 Set Benpress
 • 4 Set Vadpress

Knäböj

Riktigt bra pass som känns bra i benen idag. Inatt blev det för lite sömn vilket har satt sina spår idag. Börjar bli riktigt trött nu och det har varit en intensiv med kul dag. Hade alarm på 0930 trots att jag gick och la mig på tok för sent för att gå upp då. Men jag känner mig själv, hade jag somnat om och sovit längre hade jag fått dåligt samvete för att jag inte hann träna 2 gånger.

Inledde morgonen med ett fint armpass, skönt att känna att styrkan börjar gå upp och 110kg i smal bänkpress gick förvånansvärt lätt upp.

 • 3 Set Smal Bänkpress (5x90kg, 1x110kg, 12x70kg)
 • 3 Set Scottcurl EZ stång
 • 5 Set Pushdowns Rep
 • 3 Set Hantelcurl
 • 3 Set Hammercurl

Push Downs

Efter armpasset blev det lunch i form av KFC, helt okej mat men lär inte beställa hemkörning någon mer gång. Eftersom det var mellan 32-34 grader och sol idag så tog vi en lite längre promenad bort mot Manoel Island Yatch Marina. En liten ö som ligger vid Gzira/Sliema där det är en otroligt fin hamn med sjukt många Yatcher och andra ”mindre” båtar. Med mindre båtar menar jag visserligen 40-60 fots båtar.. Passade på att ta endel bilder så att ni får se hur det ser ut där.

Sliema

Manoel Island Yatch Marina

Manoel Island Yatch Marina

Manoel Island Yatch Marina

Manoel Island Yatch Marina

Manoel Island Yatch Marina

Självklart blev det ett andra pass innan middagen. Axlar stod på schemat och det var riktigt dött på gymmet.

 • 3 Set Utåtrotationer
 • 3 Set Baksida i cable
 • 3 Set Sittande Militärpress stång
 • 3 Set Sittande Sidolyft
 • 3 Set Sittande Sidolyft för baksida
 • 3 Set Axelpress Maskin

Avslutade kvällen med en underbar middag och nu blir det film och mys i soffan med en massa gott!

Trevlig kväll!

Categories

One response

Lämna ett svar