Mer knäböj!

knäböj

Då var det äntligen lördag och då passar det ju helt perfekt att inleda dagen med ett tungt benpass med fokus på Knäböj och teknik. Alltid skönt att få sova lite extra på lördagar även om det kanske bara blir någon timme så betyder det väldigt mycket för mig. Och att få inleda morgonen med att gå till gymmet, köra ett tungt pass och även fokusera på en av mina favoritövningar, nämligen knäböj. Att ta det lugnt på morgonen, packa gymväskan, dricka en PWO och läsa lite nyheter innan man rör sig mot gymmet. Inga planer alls, inget att stressa med utan bara saker att se fram emot under lördagen. Det är så jag älskar att leva och min livsstil handlar mycket om träna, äta och njuta av livet. Men njuta av livet för mig innebär inte att gå ut och festa osv. Utan det är precis en dag som denna jag verkligen njuter av livet.

knäböj

Vi är också redan inne i Mars månad och tiden går verkligen fort tycker jag. Veckorna och månaderna bara springer förbi och snart är vi framme vid sommaren.

  • 4 Set Knäböj
  • 3 Set Raka Marklyft
  • 3 Set Benpress
  • 3 Set Hack Squat
  • 3 Set Liggande Lårcurl

Ett riktigt bra benpass med andra ord och när man har klara svårigheter att ta på sig skorna efter passet så får jag känslan av att det var ett bra pass.

raka marklyft

benpress

Förutom att jag verkligen tycker det är kul med knäböj så gillar jag många andra benövningar också. Benpress och Raka marklyft är absolut två andra favoriter. Men en övning så jag får riktigt bra kontakt med framsida lår är Hack Squat. Den tillåter mig att köra riktigt djupt och jag låser aldrig ut knäna helt, för att inte släppa kontraktionen i framsida lår. Här kan jag få en riktigt fin pump och brännande känsla.

hack squat

För er som har följt mig en stund så vet ni vad lördagar innebär – ätardag! och jag brukar inte spara på krutet direkt utan jag äter precis det jag har lust med och tills jag verkligen inte klarar mer. Jag brukar faktiskt ganska ofta bara känna att jag vill lägga mig ner och dö under kvällen för att jag är så mätt.

Ikväll blir det att gå ut och äta som vanligt och sen hem och njuta av kvällen med en bra film och godis.

Trevlig helg!

One response

Lämna ett svar