Viktnedgång och kostschema

kostschema

Nu har det gått ca 12 veckor av min ”diet” och kostschema. Mitt primära mål har inte varit en viktnedgång utan mer fettminskning och en mer hälsosam livsstil. Självklart har viktnedgången varit en del av mitt stora mål men ingenting jag lägger väldigt stor vikt på. Eftersom jag inte har speciellt många kg att gå ner utan mer minska fettet runt buken, nedre delen av ryggen samt benen så gör det saker svårare. Dom första 8-10 veckorna var egentligen inte speciellt strikta, det handlade mer om att öka träningsmängden, dra ner på onyttigheter på vardagar. Nu har jag trappat upp lite i form av mindre kalorier, ännu striktare på vardagar och enbart 1-2 ätardagar per vecka.  Många av mina lunchlådor ser ut som nedan. Varierar mellan kött, fisk och kyckling. Sen blir det oftast potatis eller ris och lite grönsaker. Fettkällorna blir i form av omega 3 samt jordnötssmör.

kostschema

Viktnedgången har gått över förväntan och jag börjar fundera på hur det kommer se ut i juni när jag ska nå mitt mål. Förra sommaren landade jag på runt 79-80kg och en fettprocent runt 10-11% enligt bodpod. Personligen trodde jag på en lägre fettprocent men jag antar att det är fettet runt organen som släpper sist pga mina ätardagar. Därför kommer jag dra ner betydligt på onyttig mat från april/maj för att optimera så mycket som möjligt. Målet är att komma under 10% kroppsfett med BodPod mätning.

viktnedgång

Nu när det börjar bli ljusare dagar och lite varmare temperaturer (förutom idag) så stiger motivationen för träningen. Nu ligger jag i snitt på 5-7 pass i veckan vilket fungerar riktigt bra för mig. Alla träningspass blir tyvärr inte så bra som jag önskar men det är sådant man får leva med ibland. I det stora hela känns det bra men jag måste bli ännu bättre med att köra så bra pass som möjligt samt att använda dom kosttillskotten jag har i form av kreatin, bcaa och proteinpulver. Just nu har jag nästan helt skippat det och jag börjar tro att kreatin kan hjälpa mig lite.

volvov40

Nu har bilen varit inne på årlig service och snart är det dags att slänga på sommarsulorna och köra en rejäl vårstädning. Frågan är bara om man ska lämna in bilen eller göra allt själv, återstår att se.

No responses yet

    Lämna ett svar