Årets första löprunda ute i solen

löprunda

Då var det dags att sätta igång med lite löpträning igen och idag blev det årets första löprunda ute i solen. Jag är kanske inget stor fan av löpning egentligen men under sommarhalvåret tycker jag det är skönt att förbättra konditionen lite, komma ut i solen och svettas lite. Jag tycker verkligen om känslan efter en löprunda när benen viker sig, pulsen är på max och svetten rinner. Lite blodsmak i munnen skadar inte heller men det blev det tyvärr inte idag. På Malta är det väl ganska begränsat vart man kan springa eftersom det inte finns speciellt mycket terräng eller skog på Malta. Många springer nere vid strandpromenaden längs havet men jag tycker det är för mycket folk där för att jag ska kunna göra det effektivt. Jag har ingen lust att stanna och behöva knuffa mig fram när jag ska springa. Därför blev det en promenad på ca 20-30 minuter bort till Universitetet där det finns en gammal övergiven 400m bana (tror den är 400m iallafall).

löprunda

Som ni kan se så var vädret ganska optimalt och temperaturen var inte för hög heller. Jag skulle tippa på att det var 18-20 grader i skuggan men samtidigt lite vind idag. Eftersom jag inte har speciellt bra kondition än och föredrar lite kortare pass men med högre tempo som blev det totalt 6 varv på banan. Jag har ingen aning om tid, puls eller något utan det viktigaste för mig just nu är bara att komma igång, tycka det är kul och känna att konditionen förbättras. Eftersom jag har gått på diet en liten stund nu så lägger jag snart in sista växeln mot sommarformen. Som sagt, ingen tävlingsdiet eller tävlingsplaner just nu men jag gillar att ha en bra form på sommaren.

Så det blev ju ett fint tillfälle att passa på att flexa lite i solen.

flex

löprunda

Det var iallafall väldigt skönt att komma ut och träna lite och nu ska det bli skönt att lägga in nästa växel i dieten och börja se mer framgång. Jag har fortfarande några kg att gå ner (fett) innan jag är nöjd och räknar med att landa på ca 80kg till sommaren med en ganska låg fettprocent.

Nu är laxen i ugnen och potatisen kokar för fullt. Sen återstår det lite jobb med PT kunder innan det är måndag igen och en ny vecka.

Trevlig söndag!

No responses yet

    Lämna ett svar