Axelträning och full sommar

axelträning

Då var det söndag igen och idag det komiska är att när jag sover ut så vaknar jag av mig själv kl 8 och känner mig ganska utvilad. Klockan 9 är jag redan klar för att röra mig mot gymmet. Idag var det dags för lite axelträning för andra gången den här veckan och det passar mig väldigt bra att köra igenom hela kroppen ca 2 gånger per vecka. Att träna axlar är dessutom något jag tycker är väldigt kul och jag är nöjd med min utveckling på den muskelgruppen. Jag har tidigare haft diverse småskador runt rotatorcuffen och liknande men med rätt träning och rörlighetsträning är det mycket bättre idag.

axelträning

militärpress hantlar axelträning

En övning jag verkligen har börjat tycka om senaste tiden är stående axelpress eller militärpress med hantlar. Jag får riktigt bra kontakt i axlarna och den är bra mycket tyngre än sittande axelpress. För mig känns det i vissa lägen ganska bra att kunna göra en övning så tung som möjligt fast med lättare vikter för att undvika skador. Eftersom jag tidigare har haft olika skador runt axlarna så är jag väldigt noga med hur jag tränar och belastar.

le meridien

Såhär ser det ut nere i lobbyn på Le Meridien där vi tränar. Det här är väl visserligen inte själva ”hotellobbyn” utan mer den som tillhör gymmet och spaavdelningen. Hotellet har en större lobby på andra sidan som används för hotellgästerna. Men det känns helt okej att gå in här när man ska till gymmet eller sitta här och ta en proteinshake efter gymmet. Dock måste jag erkänna att jag saknar gymmen hemma i Sverige och Norge eftersom det motiverar mig mycket mer. Att komma till ett gym där folk är vältränade, starka och generellt sett är träningsintresserade gör mig mycket mer motiverad än här nere. Det kanske inte är något man märker av om man tränar 2-3 gånger i veckan och har som mål att vara hälsosam. Men för mig som tränar 7 dagar i veckan och även dubbla pass ibland och har lite andra mål med träningen som är gymmet väldigt avgörande.

lägenhet

Förutom axelträningen idag så blev det även 1 timme på stranden och sen en längre promenad i över 1 timme. Riktigt skönt att få lite mer sol på sig och nu märker man verkligen att säsongen börjar komma. Uteserveringar öppnar, mer turister och stränderna börjar fyllas med folk. Man märker också att det är betydligt mer folk på strandpromenaden och värre kommer det bli framöver. Det är kanske det här som är det svåra med att gå på diet och försöka leva hälsosamt här nere när du ser alla människor som är på semester, njuter av livet och äter god mat. Samtidigt vill man ju själv få lite av semesterkänslan men det blir svårt när man bor här nere och har det målet med träningen som jag har. 1-2 dagar i veckan kan jag få den ”semesterkänslan” om jag har tur.

Men jag får heller inte glömma att jag trivs väldigt bra med min livsstil, det jag jobbar med och dom målen jag har med träningen och kosten. Jag ångrar mig inte en sekund att jag lägger stora delar av mitt liv på träning och mat när jag ser den framgången jag får och hur bra jag mår.

st julians malta

No responses yet

    Lämna ett svar