Jul i Rom – Del 1

Colosseum Rom

Då har vi äntligen kommit till Rom och gjort oss som hemma kan man säga. Flygresan gick bra och Air Malta fortsätter att imponera med sin service och punktlighet, riktigt bra flygbolag enligt mig. Vi landade i Rom strax innan 10.00 imorse och det var ju ingen liten flygplats direkt, det tog oss säkert 20 min att ens komma fram till bagagebandet och väl där tog det säkert 20 min till innan bagaget kom. Sen tog vi en taxi till hotellet och pga total kaos i trafiken tog säkert det minst en timme också. Men väl framme i centrala Rom begav vi oss ut på en tur för att utforska så mycket som möjligt innan vårt hotellrum skulle bli färdigt.

Colosseum Rom

Trots att det tog lång tid att ta sig från flygplatsen till hotellet så har vi fått mycket gjort idag. Hotellet ligger väldigt centralt och nära till det mesta egentligen. Många säger att det är svårt att hitta i Rom eller om man kommer till en annan storstad, för mig stämmer inte det. Ge mig en karta och det fungerar ganska bra tycker jag. Storstadsvanan har jag från Stockholm och att läsa en karta är inte raketforskning. Så vi inledde med att gå en promenad till Colosseum som ligger ca 20 min att gå från hotellet och det var  verkligen värt promenaden kan jag lova. Riktigt imponerande att se det i verkligheten, magnifikt bygge som har en imponerande historia (värt att läsa om du inte har gjort det).

Rom

Julgran i Rom

Efter att ha gått runt i ett par timmar på Roms gator så inser man ett par saker.

1. Det finns hotell överallt, jag har nog inte sett en stad med fler hotell än vad Rom har.
2. Det kryllar av gamla och fina byggnader överallt, riktigt häftigt.
3. Folk går runt på gatorna och säljer prylar överallt
4. Folk kör som galningar, värre än på Malta. Skönt med högertrafik iallafall.
5. Fina butiker är det gott om

Byggnad Rom

När vi väl fick hotellrummet så kunde det nog inte bli så mycket bättre än vad det var. Vi fick ett stort rum med en stor balkong med utsikt över centrala Rom. Fräscht och väldigt passande rum måste jag säga. Nu återstår det bara att prova frukostbuffen imorgon bitti. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda, det blir säkerligen ett antal timmar ute och promenera runt. Vi har många sevärdheter att se och självklart spana in shoppingen i Rom. Jag glömmer nästan att det är Julafton imorgon men det ska bli intressant att fira den på ett annorlunda sätt.

Hotel Independent

Utsikt

Kvällssol

God Jul!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar