Jul i Rom – Del 2

Frukostbuffe

Dagarna bara flyger förbi och imorgon reser vi tillbaka till Malta igen efter ett par fantastiska dagar i Rom. Även om vi bara har spenderat ett par dagar här så har vi fått sett otroligt mycket av Rom på kort tid. Jag känner mig väldigt nöjd med dessa dagar här både när det kommer till sevärdheter, mat, hotellet och shoppingen i Rom. Det känns inte som att vi har missat något och helt klart en bra resa. Hotelfrukosten har varit riktigt trevlig med bra service och en fantastisk utsikt ut över centrala Rom. Det har funnits det mesta i matväg och dessutom har dom haft långa öppettider för frukosten vilket är en bonus för oss som gillar att sova på morgonen.

Frukostbuffe

Dessa dagar har vi gått otroligt mycket men har man en karta som fungerar så tycker jag det är rimligt enkelt att ta sig fram till fots i Rom. Vårt hotell som ligger väldigt nära centralstationen har gångavstånd till dom flesta sevärdheterna skulle jag säga. Vi har gått till Colusseum, Spanska trapporna, Trevi fontänen, Vatikanstaten och roms största shoppinggata. Däremot har det varit lite annorlunda att spendera en Jul utan julmat och alla traditioner man är van vid men för mig är det helt okej. Vi har ätit god mat och njutit av ledigheten istället.

Kul i Rom

Något som förvånar mig över Rom är att det säljs otroligt mycket skräp på gatorna och det går runt folk och säljer det ena och det andra överallt. Det säljs halsdukar, leksaker, väskor, kläder och allt möjligt i varje gathörn. Dessutom verkar det vara gott om tiggare och hemlösa personer runt centralstationer, många gånger väldigt tragiskt faktiskt.

Spanska Trapporna

Trevifontänen

Vi har också haft väldigt tur med vädret alla dagarna utan något regn alls faktiskt. Det har varit lite kallt på morgonen och kvällen men så fort solen har kommit fram har det varit riktigt skönt. Idag hade vi också turen att få se påven när vi besökte vatikanstaten. Vi hade ingen aning om att han skulle tala där idag utan det var bara ren tur att vi kom dit 25 min före det startade.

Rom

Vatikanstaten

Påven

Ja, det var inte speciellt enkelt att se påven eller för den delen förstå vad han sa för något men fortfarande kul att få uppleva detta i verkligheten.

Oxfile

Sista middagen spenderades på en lite finare restaurang ganska nära den stora shoppinggatan. Vi fick en känsla av att området där var lite finare och även lite finare restauranger. Det blev Filé Mignon med pepparsås och rosmaripotatis till. Riktigt gott och gott med något annat än bara pizza och pasta som finns överallt här.

Julfet

Nu börjar jag nog nå min slutvikt av ”bulken” så från och med fredag börjar min diet och satsning mot eventuella tävlingar i vår (återstår att se med tanke på att jag bor på Malta). Det ska bli riktigt skönt att styra upp kosten och träning mot en mer hälsosammare livsstil. Och framförallt ska det bli skönt att få tillbaka konditionen och en mer vältränad kropp. Mer info om min diet och framtida planer kommer senare på bloggen!

Hoppas ni har haft en trevlig jul!

God fortsättning och gott nytt år!

 

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar