Kontraster på Malta

kontraster malta

Ena dagen är det full storm, regn och riktigt grått ute. Nästa dag är det strålande solsken och det känns som en varm vårdag. Det är dessa kontraster på Malta man möts av, speciellt under vinterhalvåret. Idag var det så skönt och varmt i solen att man faktiskt svettades i bara tshirt. Blå himmel, blått hav och stark sol, det kan man mötas av i början på februari.

kontraster malta

Dagen inleddes med ett tungt axelpass på Le Meridien. Som jag säkert har sagt tidigare så inleder jag nästan alltid mina axelpass med utåtrotationer i cable och facepulls för att få igång rotatorcuffen och baksida axlar, något som tidigare har varit min svaghet. Jag har även tidigare haft småskador runt dessa delar men på senare tid har jag inga problem med det alls. Efter passet blev det lite tid för avkoppling i poolen. Riktigt skönt att avsluta veckan på det sättet.

rotatorcuff

hantellyft

Sittande sidolyft med hantlar har blivit en stor favorit senaste tiden. Jag kör ganska lätta vikter, men istället långsamt och kontrollerat. Personligen får jag väldigt bra kontakt med utsida axlar och trapz och framgången på mina axlar märker jag verkligen. I övrigt blev det sittande militärpress, shrugs, framåtlutade sidolyft för baksida och axelpress i smith. Klockrent att avsluta i smith för att pressa ut det sista och köra lite fler reps än på andra tunga basövningar. Det är oftast så jag tränar, färre reps och tungt på basövningar och lite lättare med fler reps på lättare övningar och maskiner. Något som fungerar bra för mig.

båt malta

Idag blev det också en timmes promenad i solen för att njuta av dessa kontraster på Malta. Det blev en liten annan väg den här gången för att få variation, även om det inte är helt enkelt här nere. Inte är det varje dag man ser en båt som det står Stockholm på heller, dom flesta har valetta eller någon stad i England. Så det var faktiskt lite kul att se och båten känns ganska typiskt svensk ut också.

malta hamn

valletta

Det man ser på bilden på andra sidan är Maltas huvudstad Valletta. Det är med andra ord inte speciellt långt mellan städerna här nere. På en karta kanske det ser långt ut men i verkligheten ligger allt väldigt nära.

Nu återstår det jobb med PT kunder resten av eftermiddagen. Det ska skickas ut kostprogram och träningsprogram till nya  och motiverande kunder. Sen blir det förhoppningsvis lite mys i soffan framför någon bra film.

Trevlig söndag!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar