Mine favorittøvelser for rygg

Lena Barmen

Under dagens ryggøkt innså jeg virkelig hvor mye jeg elsker å trene rygg. Det er noe med den kontakten man får med øvre del av rygg, latsene og alt. Jeg har ikke hatt en god økt hvis jeg ikke kan kjenne at jeg har fått god kontakt med musklene jeg har trent. Av en eller annen grunn får jeg så og si alltid gode økter når jeg trener rygg. Det finnes mange ulike øvelser å velge mellom, men jeg tenkte å dele mine favorittøvelser for rygg.

 • Nedtrekk
  Nedtrekk tror jeg må være den absolutte favoritten. Den involverer mange muskler, men hovedsaklig latissimus dorsi. Det jeg liker best med denne øvelsen er at man får strekt musklene godt ut før kontraksjon. Det er også lett å få bra kontakt, og det finnes mange ulike grepsvarianter.

http://instagram.com/p/d7fqiFGelD/#

 • MarkløftDette er en baseøvelse som aktiverer store deler av kroppen, og må på ingen måte være en del av kun ryggøkten din. Men jeg har lagt markløft til ryggøkten så lenge jeg kan huske, og trives veldig godt med det. Markløft aktiverer veldig mye ben, men også alle de dype ryggmusklene. Det er en ekstremt god øvelse og krever bra kjernemuskulatur.

Favorittøvelser for rygg

 • Chins
  Det tok lang tid for meg å trene meg opp til å bare klare EN chins. Det er en utrolig tung øvelse som viser at du har en bra overkroppsstyrke. Øvelsen aktiverer hovedsaklig latissimus dorsi, men krever også mye styrke ellers i mage- og ryggmuskulaturen og biceps. Etter min mening bør alle trene seg opp til å klare chins og ha denne øvelsen med i ryggøkten.
 • Stående roing med stang
  Jeg elsker alle typer roøvelser, men denne har jeg så og si alltid med på programmet. Også dette er en veldig god øvelse for å aktivere latissimus dorsi, men også øvre del av rygg og erector spinae.

http://instagram.com/p/fF6xcPGerH/#

 • Sittende roingOgså en av mine elskverdige roøvelser som er perfekt for å få kontakt med ryggmuskulaturen. Det går an å kjøre den i både maskin og kabel, men uansett så svir den og tar utrolig bra. Jeg kjører alltid sittende roing med ganske lav vekt slik at jeg virkelig kan skvise sammen musklene og strekke dem godt ut.

http://instagram.com/p/cYjUeXGev4/#

 

 

Categories

No responses yet

  Lämna ett svar