Trener du hardt nok?

Trener du hardt nok? Det er et spørsmål som kan være vanskelig å svare på. Hva man trener mot og hvilke mål man har med treningen er helt individuelt, og den følelsen av når man har trent hardt nok er helt klart subjektiv. Alle har sin egen oppfatning av når man har trent hardt nok, og når man har klart å presse seg selv til grensen. Derfor er det vanskelig å svare på dette spørsmålet, men jeg synes absolutt at alle bør stille seg selv dette spørsmålet iblant.

Etter gårsdagens benøkt fikk jeg meg en skikkelig tankevekker, og jeg måtte spørre meg selv om jeg faktisk trener hardt nok når jeg er på gymmet. Plutselig merket jeg et slikt fokus jeg ikke har hatt på lenge, og en vilje jeg ikke har kjent på lenge. Det kjentes som om at ingenting kunne stoppe meg og det er faktisk en av de beste benøktene jeg har hatt på veldig lenge. Til og med når det gjorde vondt å gjøre knebøy og jeg vanligvis hadde gitt opp, så ville jeg bare fortsette. Denne enorme treningsviljen gjorde at jeg måtte tenke meg om, og jeg innså at jeg i det siste faktisk ikke har trent hardt nok. Under gårsdagens benøkt trente jeg så HARDT som jeg ikke har gjort på lenge, og utbyttet av økten var så utrolig bra. Jeg klarte så vidt å la bena bære meg hjem etterpå. Det er den følelsen jeg vil ha etter hver økt. Derfor trengte jeg en slik økt som virkelig viste hvordan det egentlig skulle være, og ga meg et slag i trynet slik at jeg våknet til litt.

Trener du hardt nok

Som sagt er begrepet ”å trene hardt” svært individuelt og kan egentlig ikke måles på noen måte. Men jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste som iblant har perioder der jeg ikke tar hardt nok i på trening og vet at jeg egentlig har mer å gi. Jeg tror det er mange som ser seg fornøyd bare de har kommet seg inn døren på gymmet og føler at jobben er gjort allerede da. Men det er en grunn til at du gikk på trening i det hele tatt og jobben er ikke gjort før du har fullført det du skulle gjøre. Ikke vær redd for å ta i ekstra enten det er i styrkesalen, på tredemøllen eller i aerobicsalen. Mange kjenner nok ikke sin egen grense, og har kanskje ikke en bra nok oppfatnings av om de faktisk trener hardt.

benpass

På trening handler det om å være fokusert på det man gjør og å sette seg mål. Bestem deg på forhånd hva du skal gjøre på trening, hvilken intensitet du skal ligge på og fokuser på dette. Ut i fra dette kan du ta i det du har, og du har bestemt deg for å ikke gå fra gymmet før jobben er gjort. Før neste økt, still deg selv spørsmålet ”Trener du hardt nok?” og tenk på dette under økten. Jeg kan nesten garantere en tankevekker!

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar