Planering och förberedelser är viktigt

För att lyckas på en diet eller att lyckas med sitt mål så krävs det planering och förberedelser. Av erfarenhet och efter att ha hjälpt många människor till en bättre vardag och form så lyckas dom flesta bäst när man planerar för morgondagen eller flera dagar framåt. Hur många dagar framåt du planerar för är nog en smaksak och upp till var och en att bestämma. För mig personligen fungerar det bäst att planera för en dag framåt så länge jag inte är på någon tävlingsdiet. Mat inhandlar jag för flera dagar och fyller upp både kyl och frys med basvaror. Men när det kommer till att laga matlådor så gör jag oftast det bara för den kommande dagen eftersom jag gillar så fräsch mat som möjligt. Jag kanske är kräsen när det kommer till mat men jag har aldrig varit något stort fan av matlådor egentligen men gör självklart det som krävs för att lyckas.

tomater

Varför planerar jag?

För mig handlar det mycket om att säkerställa att jag har med mig den maten jag behöver under dagen samt att det gör det mycket enklare att stå emot att äta lunch ute, köpa diverse godsaker osv. Har jag min mat med mig så att jag vet att jag blir mätt och nöjd så kommer jag inte att få något sug efter godsaker eller annan mat. Så för mig är det egentligen ett bra sätt att undvika att jag äter fel mat och på så sätt säkerställer att jag får i mig rätt mängd mat under dagen.

smartshake

Vad tar jag med till jobbet?

Jag tar alltid med en matlåda med lunch som oftast består av kyckling, ris och sallad eller lax och potatis med grönsaker. Nu under dieten blir det kanske väldigt enformigt men det handlar om att vara motiverad och vara beredd att göra det jobbet som krävs. Några dagar kanske jag är väldigt trött på lunchen men efteråt när jag är mätt och nöjd så känns det bra. Självklart försöker jag variera mellan olika matvaror och kryddor för att göra det så gott som möjligt. Jag slänger också oftast med grönsaker av olika färger för att sätta lite färg på matlådorna helt enkelt, det blir roligare att äta dom då.

I övrigt så tar jag med mig BCAA, Proteinpulver och Multivitamin som jag tar tillsammans med lunchen. Sen beror det också på när på dagen jag ska träna och hur kosten ser ut resten av dagen. Ibland tar jag med ett extra mellanmål i form av riskakor och nötter.

krydda

kyckling

No responses yet

    Lämna ett svar