Underbar dag på stranden & vilodag från gymmet

Sandstrand Malta

Igår stod alarmet redan på klockan 8 vilket kanske är lite tidigt för många på en lördag. För mig är det mer normalt och skönt att få så mycket som möjligt ut av dagen, speciellt när jag är ledig. När väderprognosen dessutom visar över 25 grader och strålande solsken är det inte speciellt svårt att komma upp i vettig tid. Igår var det dags för en vilodag och att åka ut till Golden Bay för att bara ligga på en solstol och njuta av livet. Eftersom jag tränar ganska mycket under veckorna kan det vara skönt och passande med en vilodag ibland och igår var det verkligen skönt att bara släppa gymmet, dieten och jobbet. Igår var det en riktig semesterdag med andra ord. Jag öppnade inte ens mailen igår, tänkte inte på maten eller någonting utan njöt bara så mycket som möjligt. Eftersom det bara är lite drygt 1 månad kvar på Malta innan jag flyttar hem igen så är det skönt att passa på att njuta lite av livet här nere. Det finns fortfarande saker vi inte har sett och gjort vilket måste upplevas innan vi åker hem i sommar. Det blir antagligen en tur till Gozo och Blue Lagoon snart också för att få uppleva det.

Sandstrand Malta

Tankar om vilodagar

När det kommer till vilodagar så tycker jag först och främst att man ska lyssna på kroppen och ta en vilodag när man känner att kroppen behöver det. Jag ser ingen mening med att lägga in vilodagar på fasta dagar bara för att programmet säger att du ska göra det. Den dagen du ”ska” ha vilodag kanske du egentligen har mycket energi, kroppen känns redo och du är sjukt motiverad för att träna. Varför ska du vila då? På samma sätt som att den dagen du ska ha ett tungt träningspass så känns kroppen inte redo, du är trött, omotiverad och saknar energi. Varför ska du träna då? Jag tar en vilodag när jag känner att det passar och att kroppen verkligen behöver en eller flera dagars vila. På så sätt anser jag att jag kan optimera min träning och vila och träna när kroppen verkligen känns fräsch och när jag har energi och motivation

Vilodag

Det var iallafall en riktigt skön dag på stranden igår och det passade riktigt fint med vilodag och ätardag för att ladda batterierna igen. Idag har jag redan hunnit med ett ryggpass och nu återstår det att jobba med PT Online kunder resten av förmiddagen och eftermiddagen. Jag har ett par Kostprogram och Träningsprogram att skräddarsy och skicka ut till kunder. Väldigt kul att få hjälpa folk till en bättre och mer hälsosam vardag och livsstil.

Goldenbay

Golden Bay är en riktigt fin strand på nordvästra Malta som egentligen ligger lite öde och en bit från Sliema och St Julians. Men det går ganska smidigt att antingen ta Buss eller Taxi dit. Är man fler personer så rekommenderar jag verkligen att ta taxi eftersom man både sparar tid och det är inte så mycket dyrare om man är ett gäng. Taxi till Golden Bay från Sliema går väl på runt €20 och tar ca 20 min. Vill du däremot ta bussen så är det 225an som gäller och den går från Sliema Ferries och tar väl nästan 1 timme från Sliema till Golden Bay. Fördelen med att ta bussen är att en dagsbiljett endast kostar €1,50 vilket mer eller mindre känns som gratis. Åker du dock senare på förmiddagen och dagen får du nog räkna med att bussen är ganska fullsatt.

Pizza

Lunchrestaurangen på Golden Bay har faktiskt riktigt god mat till vettiga priser. Jag har provat både Sallad, Pasta och Pizza och allt håller väldigt hög kvalité tycker jag. Igår blev det att prova deras pizza och helt klart en av dom bättre jag har smakat här nere. Dock lär det bli Ceasarsalladen framöver om vi åker dit på en vardag.

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar