Start dagen din med morgenkardio

Det finnes mange meninger om morgenkardio på tom mage egentlig har noe for seg. Men for min del spiller det egentlig ingen rolle. Om jeg har tid før jobb eller annet tar jeg meg en 45-60 minutters rask gange på morgenen. For meg er det veldig enkelt å starte dagen med dette, da solen skinner inn gjennom vinduet når jeg våkner. Men jeg synes alle burde ta dette som vane når det finnes tid. Det bringer kanksje med seg noen fordeler om man for eksempel er på diett og man vil forbrenne mest mulig fett, men først og fremst er det en deilig måte å starte dagen på.

Morgenkardio

Fettforbrenning

Når du våkner på morgenen har kroppen din vært i en slags faste siden du har sovet og ikke spist. Dette gjør at glykogenlagrene din er ganske redusert og insulinnivåene dine er lavere. Om det første du gjør på morgenen er å gå en tur eller lignende på tom mage, vil fortsatt energilagrene være ganske tomme for karbohydrater og insulinnivået være lavt. Kroppen må uansett finne et sted å hente energi, og da gjør den det hovedsaklig fra fettlagrene. Med andre ord vil du forbrenne mest fett. Om du derimot hadde inntatt en frokost før morgenkardio ville du fylt opp med karbohydrater og økt insulinnivået. Dette ville altså gjort at kroppen hadde hentet energi fra annet enn fettet. Det er altså fettforbrenningen som lokker mange til å gjøre morgenkardio, og jeg kan absolutt anbefale det til de som gjerne vil redusere fettprosenten og har mye fokus på dette. Men det er viktig å tenke på hvilken type kardio man utfører også.

Hvilken type kardio?

Jeg vil ikke anbefale for høy intensitet på morgenkardioen siden den utføres på tom mage. Mange foretrekker kanskje å løpe langt eller å ha en høyere intensitet, men da anbefaler jeg å innta en frokost først. Morgenkardio med for høy intensitet kan tære mer på musklene enn vi ønsker, siden glykogenlagrene er ganske redusert. Så om du skal utføre morgenkardio med hovedsaklig fokus på fettforbrenningen vil jeg anbefale lav til moderat intensitet på tom mage. Pulsen bør ikke overstige ca. 60-70% av makspuls. En annen ting jeg gjerne vil anbefale om du skal gå en ganske lang tur er å innta noen gram BCAA før turen. Ca. 5-10g BCAA vil hjelpe at kardioen ikke tærer på musklene, så dette kan være en god ide om du har mye fokus på muskelmassen.

Tenk trivsel først og fremst

Om du er en person som ikke klarer å stå opp før du absolutt må, er ikke dette noe for deg. Ja, morgenkardio på tom mage kan gi en ekstra fettforbrennende ”boost”, men jeg vil på ingen måte si at det er noe man må gjøre. Som sagt er morgenkardio en utrolig fin måte å starte dagen på. Man våkner, man starter dagen på en god måte og sjansen for at dagen fortsetter slik øker. Det er stort sett derfor jeg liker å starte dagen min slik om det finnes tid, fordi det gir meg en ekstra kickstart.

Morgenkardio

No responses yet

    Lämna ett svar