Så undviker du att bli en av dom som misslyckas med sitt nyårslöfte

Personlig Träning

När vi närmar oss ett nytt år så sätter många av oss upp ett nyårslöfte som ska genomföras. Men hur många är det egentligen som klarar alla dessa nyårslöften? Vad är det som gör att man kanske misslyckas med sitt nyårslöfte år efter år? Orsakerna till varför man inte lyckas kan vara många. En av dom främsta orsakerna till varför man inte lyckas kan vara för att man sätter ett mål som är orealistiskt och att det inte finns en plan på hur det ska genomföras. Målet kanske inte är speciellt genomtänkt med andra ord. Sen finns det alltid andra faktorer som spelar in också, bara för att din bästa vän har som mål att gå ner 10kg till sommaren så betyder inte det att du behöver ha samma mål. Jag tror att det är väldigt viktigt att man själv sätter ett mål som betyder något för en själv, annars kommer motivationen inte att finnas för att genomföra det.

Sätt bara upp ett nyårslöfte

Om du sätter upp ett nyårslöfte som verkligen är viktigt för dig så ökar chanserna för att du ska genomföra det markant. Sätter du upp flera nyårslöften kan det lätt bli för mycket och det kanske blir svårt att lägga fokus på det som faktiskt är viktigast för dig.

Nyårslöfte

Sätt upp ett realistiskt mål

Att sätta upp ett mål handlar inte bara om att komma på något man önskar att uppnå. Om man vill uppnå det på den tiden man önskar är det viktigt att det är ett realistiskt mål som man faktiskt kan genomföra. Om du gång på gång misslyckas med dina mål så bör du fundera på om det verkligen var realistiskt för dig. Sätt heller ett lägre mål och nå det innan önskad tid och på så sätt få mer motivation för att fortsätta sträva efter att bli bättre.

Tänk ut en plan för hur du ska genomföra det

För att kunna genomföra ett mål så bör man ha en plan för hur man ska göra det, när det ska göras och vad som eventuellt kan vara hinder på vägen mot målet. Att sätta upp en plan kanske inte är helt enkelt men det är värt att lägga lite extra tid på det. Tänk ut vad som krävs av dig för att du ska lyckas med ditt mål, vad du måste ta för personligt ansvar och eventuella hinder påvägen. Att lära sig att arbeta runt hinder och problem kommer vara väldigt avgörande för om man lyckas eller inte.

Nyrsålöfte

 

Ta hjälp av en personlig tränare

Är du osäker på hur du ska genomföra ditt mål, vad du ska äta och vad du ska träna så rekomenderar jag att du tar kontakt med en personlig tränare som kan säkerställa att du får den hjälp du behöver för att genomföra ditt mål. Då kan du få hjälp med en komplett plan, kostprogram och träningsprogram samt uppföljning hela vägen mot ditt mål.

 

Online Coaching

Jag påminner också om att vi nu kör hela 20% rabatt på Online Coaching, Träningsprogram och Kostprogram. Här finns det pengar att spara!

No responses yet

    Lämna ett svar