BCAA – Den nya trenden

BCAA – Den nya trenden, BCAA är något fler och fler får upp ögonen för. Man läser om det på internet, i träningstidningar, bloggar och andra sociala medier. Men varför tar så många BCAA egentligen? Är det bara för att det finns produkter i pulverform som smakar gott eller har det något syfte? I den här artikeln kommer jag gå igenom lite grundläggande fakta om BCAA.

BCAA är förkortningen av grenade aminosyror och kommer från engelskans Branched Chain Amino Acids. BCAA består av tre aminosyror: Leucine, Isoleucine och valine.

Det som gör BCAA väldigt intressant är att det tas upp direkt i kroppen utan att behöva spjälkas som andra matprodukter. Det tas upp direkt eftersom BCAA är fria i sin form och inte uppbudna med några andra aminosyror. Om man jämför med vanlig mat som eller proteinpulver som först måste delas upp i mindre delar för att sedan tas upp så är BCAA otroligt effektivt för att snabbt få i sig.

NoRegrets

Det kan vara en fördel att ta BCAA under diet när du har ett lägre kaloriintag och kanske tränar på tom mage. Då är det många som upplever mer ökad energi under träningen vid intag av BCAA före eller under träningen. Dessutom är BCAA produkter lätta att smaksätta så det finns ett flertal BCAA produkter som smakar riktigt bra och är lätta att ta.

3 Responses

Lämna ett svar