Torsk på diet

torsk på diet

Att äta torsk på diet är nog ganska vanligt men ingenting jag är speciell van med. Jag har egentligen aldrig varit något stort fan av fisk men har väl på senare tid börjat tycka om det mer. Dock har jag prioriterat lax i nästan alla fall eftersom jag tycker det är bra mycket godare. Enda nackdelen (om det nu ens är det) är att lax innehåller lite fler kalorier och mer fett än vad t.ex. torsk gör. Eftersom torsk inte är någon fet fisk så innehåller den mindre mängd omega 3 än vad t.ex. lax gör.

100g torsk ger 0,24g Omega-3
100g lax ger 2,25g Omega-3

100g torsk ger ca 75kcal – 17g protein, 0g kolhydrater och 1g fett 
100g lax ger ca 180kcal – 18g protein, 0g kolhydrater och 12g fett

torsk

Fördelar med torsk på diet

Men det finns ju många fördelar med torsk. Vanligtvis är det ganska billigt (förutom den jag fick tag i på Malta) och det är dessutom väldigt enkelt att tillaga. Självklart är den stora fördelen att torsk innehåller väldigt lite fett och samtidigt bra mängd protein.

Det finns säkert flera goda recept för att tillaga torsk ännu godare än vad jag gjorde idag. Men jag kan inte påstå att jag valde att äta torsk idag för att det var det jag verkligen längtade mest efter. Nu väljer jag att äta torsk för att det ger en bra mättnadskänsla och jag kan hålla nere kalorierna under dom sista veckorna av min diet. Borde kanske ha valt potatis till torsken idag men det fick bli ris eftersom det var det som fanns hemma. Lite rotfrukter till så blev det trots allt helt okej, om inte annat trevligt med lite variation och det är snart helg vilket betyder ätardag.

torsk på diet

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar