Tränar för mycket?

Mycket Träning

Hur vet man egentligen om man tränar för mycket? Vart går gränsen för överträning och vad avgör om man tränar för mycket? Att dom senaste hälsotrenderna gör att vi tränar mer och mer är inget nytt utan det är något dom flesta av oss märker dagligen. Att träna och vara hälsosam är modernt, det är inget snack om saken att det är viktigt att man tränar och äter nyttigt. Fler och fler köper gymkort, investerar i nya träningskläder, kosttillskott och köper timmar hos en Personlig Tränare för att nå sina mål. Trenden är tydlig och det är kanske både på gott och ont. Personligen tycker jag det är kul att se att så många blir intresserade av träning och hälsa eftersom det är något jag arbetar med och verkligen brinner för. Att ca 50% av Södermalms befolkning äger ett gymkort hade jag dock ingen aning om, men tydligen så är det så vilket är ganska ovanligt.

Mycket Träning

När tränar man för mycket?

Ja det är som sagt ingen enkel fråga att besvara och alla är ju dessutom olika. Men personligen märker jag ganska fort när det blir för mycket. Det tar längre tid innan jag återhämtar mig, jag presterar inte lika bra på gymmet, motivationen sjunker, skador uppkommer och jag känner att jag står still. Nu har jag kommit till den punkten efter en ganska intensiv månad, jag har tränat mycket men kanske inte stenhårt och jättelånga pass men jag har kört många pass och tyvärr dragit på mig lite småskador. Absolut inget allvarligt men det gäller att lyssna på kroppen och känna efter när man behöver ta en paus. Därför blir det snart ett par dagar vila från gymmet, samla krafter och låta kroppen återhämta sig. Så istället för att lägga in schemalagda vilodagar så lyssnar jag på kroppen när den behöver vila och när jag själv vill vila.

Träning

Nog om träning och istället fokus på vardagen och allt däromkring. Det har varit mycket senaste dagarna som vanligt men det gör mig egentligen ingenting. Skönt att ha saker att göra om dagarna och inte behöva gå runt och vara rastlös. Utöver mycket träning så har det blivit mycket god mat, träffa kompisar och se fotbolls VM, njuta av det fina vädret som har varit och allmänt småfix. Vilken frihet det är att ha bil också, att kunna åka hur man vill, när man vill och enkelt kunna handla saker och ta hem. Skönt att slippa känna sig inlåst och istället bara kunna hoppa in i bilen och köra dit man vill. Även om det har blivit mycket körande senaste tiden så är det väldigt skönt.

Volvo V40

Volvo V40

Välfylld Kyl

Idag avslutade jag dagen med ett kvällspass på SATS Medborgarplatsen och man känner väl även där att det är sommar, trots att det är ett väldigt populärt gym kändes det faktiskt som att det var lite lugnare idag än vad det brukar vara. Ibland lyxar jag till det med uppladdning inför gymmet och det är väl det som är det sköna med att inte vara på någon speciell diet. Kunna välja lite som man vill och känner för men samtidigt hitta rätt balans över en längre tid.

PWO

I övrigt har det blivit endel jobb idag med PT kunder och diverse så nu är det dags att varva ner innan jag har en trevlig skype date med min kära! Trevlig kväll!

 

 

One response

Lämna ett svar