Vilodag från gymmet blev promenad

Vilodag

Vissa dagar saknar man motivation och energi för att gå till gymmet och då passar det bra att ta en vilodag tycker jag. Idag var det en sådan dag för mig. Jag hade inte packat gymväskan innan jobbet eller planerat något speciellt träningspass så när arbetsdagen började närma sig sitt slut bestämde jag mig helt enkelt för att hoppa över gymmet idag och ta en vilodag. Men en vilodag för mig betyder inte heller att jag bara sitter i soffan resten av kvällen. En vilodag för mig är oftast bara att jag väljer att vila från styrketräningen. Idag valde jag att ta en kvällspromenad på drygt 1 timme för att få lite aktivitet samt att njuta av den vackra utsikten över medelhavet.

Vilodag

Promenad mest effektivt för fettförbränning?

Mycket möjligt att promenad är effektivt för att förbränna fett speciellt när man vill behålla muskelmassa eller öka i massa. Men jag går inte en promenad för att primärt bränna fett. Självklart är det en bonus att jag förbränner kalorier och till viss grad lite fett. Huvudsyftet med min promenad ikväll var egentligen bara att få röra på benen lite, få frisk luft och njuta av den vackra utsikten som malta bjuder på. Mitt mål var att gå runt en timme och känna att jag hade gjort någon form av fysisk aktivitet och det blev lite drygt en timme vilket kändes bra.

Portomaso

Självklart passade jag på att ta lite fina bilder också och det känns kul att ha det nu när det bara är lite drygt 1 månad kvar tills jag flyttar hem till Stockholm igen. Jag kommer säkert sakna flera saker med Malta men det är mycket jag saknar med Stockholm och saker som jag inte kan göra här nere.

Nu har jag tagit långhelg så imorgon blir det att åka till Golden Bay och njuta av solen hela dagen. Möjligt att det blir en vilodag från gymmet imorgon också, men det återstår att se.

Maserati

Nu är det snart dags att gå och sova så att man orkar upp i vettig tid imorgon och kan få en bra plats på stranden!

Trevlig kväll!

Vy medelhavet

No responses yet

    Lämna ett svar