Äntligen sommar!

sommar

Ja nu vågar jag nog säga att det äntligen är sommar på Malta. Sommar kanske dock är fel ord, malteserna kallar nog detta vår om jag inte tar helt fel. För sommar är ju 35-40 grader och strålande solsken varje dag. Idag var det nog bara 22-23 grader och strålande solsken. Men det kändes verkligen som en underbar svensk sommardag, om det nu ens är så bra på sommaren i Sverige. Det värsta med vintern på Malta är inte att det regnar och blåser utan det är deras sätt att bygga hus på och att det saknar isolering överhuvudtaget. Att gå runt på kalla stengolv är ingen höjdare. Det verkar inte vara speciellt vanligt med element heller och elen är ju inte direkt gratis här nere heller. Så att köra AC med värme dygnet runt är inte heller aktuellt för då hade nog elräkningen blivit högre än hyran. Att vakna upp på morgonen och inse att armen har legat utanför täcken en viss period och är iskall är inte speciellt kul. Vissa gånger föredrar jag faktiskt vintern hemma i Sverige för där lyckas vi iallafall hålla värmen inomhus mer än vad man kan göra här.

sommar

Idag var det riktigt skönt att gå ut en liten stund på lunchen och känna sommaren och värmen. Solen är redan förbannat stark och med mitt pigment blev jag nog lite brun på bara 15 minuter i solen. Idag åt jag även en liten annorlunda lunch men ack så god. Jag vet inte vad som har hänt men senaste dagarna har jag liksom längtat efter grönsaker och en fräsch sallad. Så det blev en kycklingsallad till lunch faktiskt, och jag har börjat gilla tomater mer och mer, märkligt. Jag som aldrig har ätit det förut.

kycklingsallad

sommar

Idag fick vi också ännu fler tidningar av mamma. Det passar perfekt imorgon när det är public holiday och vi är lediga. Väderprognosen säger 22-23 grader och strålande solsken så då blir det nog en sväng ner på stranden och njuta av solen. Bada väntar jag nog med eftersom det fortfarande är kallt i vattnet. Men i mina ögon är det faktiskt sommar.

svensk tidning

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar