Morgonpromenad och Public Holiday

morgonpromenad

Idag var det alltså public holiday i Malta och vi passade på att inleda den lediga dagen med en lång morgonpromenad i det fina sommarvädret. Att gå en morgonpromenad är en riktigt bra start på dagen anser jag och speciellt en dag som denna när det är strålande solsken och varmt. Jag kan se tillbaka på förra året och när vi gick ganska många morgonpromenader under våren och sommaren. Jag tycker att det ger väldigt mycket extra energi under dagen och en kanonstart. Dagens morgonpromenad blev längs strandpromenaden i Sliema bort till St Julians och sen tillbaka. Det är väl en promenad på lite över 1 timme. Idag kunde jag också känna alla dofter från medelhavet och fick väldigt mycket sommarkänslor.

morgonpromenad

spinolabay

Det var också ganska lugnt ute på gatorna och strandpromenaden idag trots det fina vädret och ledig dag. Jag antar att det var många ute och festade igår och vaknade sent idag. Det är väl något som är ganska vanligt på Malta, speciellt i Sliema & St Julians. Jag blir alltid så fascinerad av dom små fiskebåtarna som ligger i hamnarna här nere, väldigt stiliga och fina färger.

båt malta

alexander öqvist

För att inte tala om båtarna som ligger vid Hilton och Portomaso hamnen. Där finns det både fina båtar, restauranger och lägenheter.

portomaso hilton malta

Efter promenaden blev det en lite tidigare lunch för att vi skulle hinna ner på stranden och sola ett par timmar. Det var riktigt underbart att spendera 2 timmar nere på stranden och bara njuta av solen och värmen. Idag var det kanske 22-23 grader i skuggan och strålande solsken, perfekt väder en ledig dag. Imorgon är det dock tillbaka till verkligheten med jobb men efter idag har jag fått mycket energi och motivation.

sliema beach

Efter att vi hade varit på stranden och grillat oss (solen är förövrigt väldigt stark redan och tar riktigt bra) så var det bara att gå hem och städa lite och ladda inför dagens benpass. Skönt att köra ett benpass på eftermiddagen och efter ett par timmar i solen. Det blev ett riktigt tungt benpass och samma visa varje gång, alltid lika svårt att gå efteråt och benen vill bara vika sig. Jag kände redan efter Knäböjen och Bulgarisk utfallen att benen höll på att vika sig när jag körde raka marklyft.

Nu har vi precis ätit en god hemlagad lasagne och nu återstår det bara att njuta av kvällen och somna i tid så att man orkar upp imorgon. Imorgon står armar på schemat och mycket jobb. Nu på dieten så är det gott att unna sig lite god mat ibland. Klart man har endel cravings och speciellt när man surfar runt endel på bloggar om dagarna där man hittar många goda recept. Många har börjat med sockerfria också så det skulle man ju kunna prova på dieten. T.ex. sockerfria muffins med choklad, mums!

Trevlig kväll!

No responses yet

    Lämna ett svar