Februari och vinter i Malta

vinter på malta

Nu när vi är inne i februari så kan man väl påstå att det är vinter i Malta. Sen för oss skandinaver så upplever man ju inte klimatet som vinter direkt. Men vädret under februari kan vara väldigt blåsigt och stundtals ordentligt med regn. Som jag har skrivit tidigare också så existerar inte brunnslock och stuprännor här nere utan allt vatten samlas på gatorna så att man inte kan ta sig fram. Smart va? Känns inte riktigt genomtänkt, som mycket annat i Malta också. Förutom att det har regnat hela dagen och blåser kraftigt så verkar större delen av stranden försvunnit pga det höga vattnet. Som tur är så har temperaturen senaste tiden varit ganska behaglig.

vinter på malta

Det är lite kul att se hur saker förändras när det är dåligt väder ute. Folk håller sig inne, ingen åker buss, ganska tomt på butikerna och speciellt på gymmet. Vanligtvis brukar vi få se att flera bussar bara kör förbi hållplatsen eftersom dom är proppfulla, idag var det verkligen inte så kan jag lova. På gymmet brukar det också vara endel folk, speciellt på lördagar eftersom fler är lediga, så var det inte idag heller. Men jag klagar inte, för jag kommer aldrig att hoppa över ett gympass eller gå och handla mat bara för att det regnar och blåser inte. Mitt mål och motivation finns kvar oavsett hur vädret är. Så idag blev det ett bröst, triceps och vadpass på Challenger i Valetta som variation. Det börjar mer eller mindre bli tradition på helgerna, skönt att få lite miljöombyte, speciellt för motivationen och strävan över att hela tiden bli bättre.

pushdowns

bröstpress

5 veckor på diet

Nu har det väl gått ca 5 veckor på min diet, som för det första inte är någon strikt tävlingsdiet utan bara lite mer planerande än vanligt. Vikten har gått ner till 87,7kg morgonvikt mot 91,4kg morgonvikt när jag började efter nyår. Förutom att vikten har gått ner så ser jag självklart framgång men jag märker det också i form av ökad energi, motivation och dessutom styrka på gymmet. Jag har ingen aning om min fettprocent och har inga planer på att kolla det heller just nu, eventuellt blir det en BodPod i sommar när jag är hemma i Stockholm. Det återstår också att se vad min vikt landar på i sommar men målet är fortfarande att ha en bättre fysik och styrka än förra året vid samma tid.

vadpress

pec fly

pec deck

Nu återstår det att laga middag och eftersom det är ätardag idag så blir det hemgjord pizza till middag. Sen blir det godis och choklad framför en film tills jag spyr.

Trevlig helg!

No responses yet

    Lämna ett svar