Hur får man fram synliga magrutor?

Att få en platt mage eller 6-pack till sommaren är det många som drömmer om och kämpar mot. Men vad krävs egentligen för att få synliga magrutor? En stor myt som många fortfarande tror på är att du får en vältränad mage av att göra situps dagligen eller träna mage efter varje gympass. Detta stämmer inte utan det krävs mer baktanke än så för att lyckas.

Det finns en viktig grundprincip man bör veta innan man startar med sin magträning och det är att magmusklerna fungerar som kroppens andra muskler. Dom behöver vila för att kunna återhämta sig, med andra ord är det inte speciellt smart att köra situps dagligen eller magträning efter varje gympass. Det kommer inte hjälpa dig att få synliga magmuskler.

Det man också bör tänka på är att för att få fram magmusklerna eller plattare mage krävs det oftast en justering i kosten också. Att se över sin kost för att minska på magfettet är ett mycket bättre alternativ för att få fram synliga magmuskler.

Vi får inte heller glömma att många styrkeövningar som finns aktiverar magen betydligt bättre än vad t.ex. situps gör. Att lägga in mer knäböj, marklyft och andra basövningar aktiverar magmusklerna mer än vad många tror.

Man kan absolut lägga in ett par extra magövningar 1-2 gånger i veckan som t.ex. Plankan, Chrunches/Fällkniven i TRX eller hängande benlyft.

I slutändan kommer dock kosten och ditt dagliga intag att vara avgörande för om du får synliga magmuskler eller inte. Med andra ord är det smart att tänka om och istället börja fokusera på kosten och se alternativ för magträningen. Abs are made in the kitchen!

Categories

One response

Lämna ett svar