Hur ser min diet ut – Del 2

Kostprogram

Då har det gått ca 16 veckor på min diet och jag har gått ner närmare 10kg under den här perioden. Jag märker själv en stor framgång på alla olika fronter. Jag känner mig lättare, mår bättre, starkare, mer energi och ser det på kroppen. Dom första 16 veckorna av min diet har inte varit 100% strikta utan jag har haft ganska fritt och lagt in några ätardagar på helgerna eller vid behov. Min plan var att börja sakta men säkert på dieten efter nyår och under resans gång bli mer och mer strikt. Nu är det ca 7 veckor kvar innan jag ska ha nått mitt mål och det är dags att ta dieten till en ny nivå. Jag ser framför mig att det blir 2 steg till i dieten och den sista ändringen blir ca 2-3 veckor innan jag är färdig. Ändringen som kommer från och med idag/imorgon är helt enkelt en striktare kost under söndag-fredag och min ätardag på lördagar blir antagligen bara en frimåltid istället för en hel dag. Fortfarande något att se fram emot men nu endast en måltid som jag anser räcker för att hålla motivationen uppe. Det blir inte enbart torsk och broccoli dom andra måltiderna men det kommer bli generellt basic mat i form av kyckling, fullkornspasta, ris, potatis, broccoli, lax osv. Utöver det så kompletterar jag med lite olika kosttillskott för att få allt att fungera optimalt.

diet

Eftersom jag har ganska stillasittande dagar så blir tyvärr intaget av mat begränsat och beräknat efter hur aktiv jag är. Självklart tränar jag mer eller mindre dagligen men utöver det blir det tyvärr mycket tid framför datorn med tanke på jobbet. Så mitt kostprogram kommer se ut som följande (sen beror det alltid på hur jag jobbar / är ledig / tränar osv)

08:00 – På jobbet

 • 10g BCAA
 • Omega 3

11:30 – Under träning

 • 10g BCAA

12:30 – Efter träning

 • 30-40g Proteinpulver

13:30 – Lunch

 • 200g Kyckling eller annan proteinkälla
 • 80g Ris eller annan kolhydratskälla
 • 100g Grönsaker/rotfrukter
 • 20g fett som t.ex. nötter eller olivolja
 • Multivitamin

19:00 – Middag

 • 200g Kyckling eller annan proteinkälla
 • 80g Ris eller annan kolhydratskälla
 • 100g Grönsaker/rotfrukter
 • 20g fett som t.ex. nötter eller olivolja

21:00 – Kvällsmat

 • 200g Kesella eller annan proteinkälla
 • 100g Bär eller frukt

I runda slängar så landar jag på ca 1800+ kcal/dag vilket kanske låter lite för lite för mig. Självklart kommer det dagar där jag ligger på över 2000kcal/dag under dieten också samt att mina lördagar och eventuellt andra dagar så ligger jag på ett överskott. Men med tanke på hur stillasittande jag är om dagarna så har jag inte så mycket mer plats i dieten om jag ska nå mitt mål. Observera också att det här är endast en exempeldag på hur det kan se ut. Mina dagar ser olika ut så det kommer att variera från dag till dag hur mycket jag äter och när under dagen jag äter.

multivitamin

smartshake

I övrigt så handlar dieten mycket om att planera och strukturera upp kommande dagar. Jag är inget fan av att laga matlådor för 14 dagar fram i tiden utan jag fixar en dag framåt enbart. När jag lagar middag så gör jag extra mat så att det räcker till en lunchlåda dagen efter, på så sätt får jag ganska fräsch mat som inte riskerar att bli dålig. Jag tar även fram alla kosttillskott, träningskläder och allt jag behöver för nästkommande dag innan jag går och lägger mig. Det känns skönt att vara förberedd för nästa dag så att man vet vad som gäller och vad som krävs för den dagen. För min del blir det mycket enklare att hålla mig till dieten och träningen när jag planerar allt dagen innan.

Notera också att den här dieten är anpassat efter min kropp, min vardag, mina behov och mina målsättningar. Det betyder inte att det här kommer att fungera perfekt för dig utan du behöver antagligen anpassa din kost efter hur ditt liv ser ut. För optimal framgång rekommenderar jag alltid ett skräddarsytt kostprogram.

No responses yet

  Lämna ett svar