Sommarkväll på Malta

Sommarkväll Malta

Nu har verkligen sommaren kommit till Malta för att stanna. Idag var det en riktigt fin och trevlig sommarkväll här på ön och nu är även temperaturen på kvällen betydligt högre. Man känner det i luften och märker det på klimatet att det är sommar på gång. Definitionen av sommar på Malta är ju dock inte som hemma. När det är 20-25 grader i skuggan och strålande solsken räknas det egentligen bara som vår. När sommaren kommer på riktigt så blir det upp mot 35-40 grader i skuggan. Dessutom är det väldigt fuktigt under den perioden och jag kan inte påstå att det är speciellt behagligt. Jag tycker klimatet nu är mycket bättre. 20-25 grader och behaglig luftfuktighet utomhus, dock så kommer det bli varmare och varmare snart. Många tänker säkert, men vadå, sommar och sol är ju underbart! Ja det är underbart om man är på semester, bor på hotell med pool och ligger på stranden och dricker kall cola hela dagarna. Men när du bor, jobbar och lever ett normalt liv i 35-40 grader är det inte lika kul längre. Jag tror att det är därför många kanske reser hem på sommaren just för att värmen och fuktigheten här nere blir väldigt tuff i Juli & Augusti.

Sliema sommarkväll

Men en sommarkväll som denna är svår att klaga på. Det ger otroligt mycket energi och motivation om dagarna att leva i den här miljön och vardagen. Jag skulle kunna skriva en bok om hur fantastiskt Malta är och jag har snart tusentals med bilder från Malta och det finns otroligt mycket att se. Det är en väldigt charmerande ö och som expressen fint skrev förra veckan att det ä europas glömda paradisö. Jag håller verkligen med och hoppas att fler svenskar kan upptäcka Malta och hur vackert det är här nere.

Sliema

Hur går dieten då?

Diet är ett väldigt speciellt ord egentligen när jag inte jobbar mot någon speciell tävling eller något just nu utan att målet är bara att komma i bättre form än förra sommaren. Det är klart att man slappar till lite mer än nödvändigt när man inte har någon tävling i sikte eller liknande. Men jag känner ändå att jag ligger bra i fas efter planen. Vikten fortsätter ner sakta men säkert och formen känns bättre och bättre för varje vecka som går. Jag föredrar verkligen en långsam förändring där jag kan justera, analysera och försöka göra mitt bästa under resan utan att behöva stressa fram ett halvdåligt resultat. När jag började min diet så vägde jag mellan 93-95kg och nu är jag nere på runt 83-85kg vilket betyder att jag har gått ner ca 10kg på lite drygt 15-16 veckor.  Det känns som en ganska optimal viktnedgång även om majoriteten av vikten droppades i början av dieten i form av vätska och kolhydrater. Nu blir egentligen viktminskningen bara 300-500g i veckan men det passar mig perfekt. Då kan jag hela tiden jobba mot att behålla min muskelmassa men samtidigt lyckas minska i fett. Nu har jag ca 8-10 veckor på mig att nå mitt mål och det lär landa runt 80kg skulle jag tro och det känns ganska lovande. Jag gör små ändringar varje vecka och strävar efter att bli bättre och bättre. Även om vissa dagar är långt ifrån perfekta ser det bra ut överlag. Jag jobbar inte mot att ha en 100% perfekt vecka när det kommer till kost utan om jag kan ha 80% bra så är det mer än nog för mig.

Sommarkväll Malta

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar