Bänkpressfest

Bänkpressfest är ju något dom flesta av oss ser fram emot med träningen. Så idag stod bröst på programmet och självklart inleder vi med ett antal set i bänkpressen. Lite av en favoritövning är det ju egentligen och en övning som jag inte kommer byta bort i alla fall. Jag känner att jag får riktigt bra kontakt med bröstmusklerna oavsett om jag kör få reps eller många reps. Senaste året har jag fokuserat mer och mer på tekniken och känner att jag börjar få bättre och bättre kontroll samtidigt som att styrkan känns bra. Jag är ingen styrkelyftare och kommer inte att bli det men det går inte att förneka att det är kul att bli starkare i bänkpress.

Idag var en dag där jag ville köra lite tyngre och med färre reps eftersom jag kände att energin var lite bättre än vanligt och jag tycker att det är lättare att motivera sig för få reps än många. Med få reps menar jag 1-5 reps ungefär och med många reps tänker jag mellan 8-15 reps.

  • 3 Set Bänkpress (Topset på 1x110kg)
  • 2 Set Lutande Hantelflyes (SUPERSET)
  • 2 Set Lutande Hantelpress (SUPERSET)
  • 4 Set Bröstpress Maskin
  • 4 Set Bröstflyes i maskin

Det blev ett väldigt bra pass med skön pump efteråt. Blev lite mer lättare övningar efter bänkpressen eftersom jag var ganska slut efter mitt topset på 110kg vilket kändes ganska tungt. Nej, jag är inte starkare än så för tillfället känns det som. Självklart blev det lite spegelbilder efter passet – det hör ju till!

Trevlig kväll!

alexform

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar