Kostprogram för diet & solig dag på Malta

Kostprogram för diet

Att följa ett kostprogram för diet är inte alltid helt enkelt alla gånger. Speciellt inte om man är som jag och älskar mat och godsaker. Men för att jag ska lyckas med mitt mål behöver jag helt enkelt en plan och för min del har jag gjort upp ett kostprogram för diet. Att gå på diet kanske inte säger speciellt mycket egentligen för det behöver inte nödvändigtvis betyda ett kaloriunderskott och kyckling med ris varje dag, även om det ofta förknippas med det. Mitt kostprogram för diet är fortfarande ganska flexibelt men jag kör som sagt periodisk fasta och justerar i intaget mer och mer nu. Sommaren börjar närma sig med stormsteg och jag är absolut inte nöjd med min form än. Även om jag har gått ner från 91,4kg till ca 86kg så har jag fortfarande mer att ge. Den här veckan har varit ganska bra både när det kommer till kosten och träningen. Jag har hållit ett ganska lågt intag av kalorier och samtidigt kunnat träna hårt och bra. Jag räknar med att det är en viss viktnedgång när jag ställer mig på vågen imorgon bitti och förhoppningsvis har jag lyckats bränna lite fett också.

Kostprogram för diet

Kostprogrammet då?

Lunchen idag var kanske inte speciellt spännande eftersom den bara bestod av kyckling, klyftpotatis och grönsaker. Men det fungerade ganska fint och det mest anmärkningsvärda var nog att jag bara drack vatten till lunch idag och ingen pepsi max eller cola light. Jag tänker inte gå in i debatten om sötningsmedel, aspartam och om det är farligt eller inte just nu men jag försöker att dricka mer vatten under dagarna. Dels för att det är gott, nyttigt och framförallt betydligt billigare än att dricka 2L pepsi max om dagen. Förhoppningsvis kan jag ta upp alla näringsämnen bättre med hjälp av mer vatten också och det är en liten del av mitt kostprogram för diet, att dricka 2-4L vatten om dagen.

Idag blev det ett tungt benpass under lunchen vilket alltid är skönt, härligt att komma bort från datorn och kontoret en liten stund och få röra på sig. Det blir väldigt stillasittande om dagarna för mig så dagar som denna uppskattar jag verkligen. Mycket fokus på knäböj, marklyft & bulgarisk utfall idag, tungt men riktigt skönt efteråt.

Sliema

Vädret

Efter ett antal dagar med regn, blåst och ganska kallt så var det riktigt skönt att gå till jobbet imorse i det här vädret. Förutom att det var strålande solsken så var det även betydligt varmare. Nu hoppas jag verkligen att sommaren börjar komma på riktigt och att det blir betydligt varmare ute. Man blir väldigt kräsen här nere och så fort det blir 10-14 grader och lite regn så tycker man att det är kallt. 15-20 grader och sol känns bara som ”vår” och för att det ska vara sommar krävs väl 25-30 grader och inte ett moln på himlen.

Maltesisk Balkong

PT Online & Jobb

Nu är det snart dags att laga lite middag och ta det lugnt innan jag ska fortsätta jobba lite under kvällen. Kostprogram och träningsprogram ska skickas ut till mina PT Online kunder som jag har. Ett mycket roligt jobb som jag verkligen trivs med att ha. Att få hjälpa folk till en bättre vardag & hälsa med hjälp av skräddarsydda kostprogram, träningsprogram och följa upp det är fantastiskt kul. Att PT Online börjar bli mer och mer vanligt är ingen hemlighet och många ser hur effektivt och bra det faktiskt är att ta hjälp av en Personlig Tränare Online istället för bara på ett gym.

Trevlig kväll!

No responses yet

    Lämna ett svar