Lite uppdateringar om dieten och träningen från Malta

Broccoli

Det har varit ett par intensiva veckor med mycket jobb och annat som har tagit tid och krafter från bloggandet. Jag har inte stenkoll på vilken vecka i dieten jag har kommit till men jag tror att det är vecka 9 nu. Sen vill jag också understryka att dieten jag går på inte är någon superstrikt tävlingsdiet utan en mer balanserad kost och ett mindre intag än tidigare. Jag jobbar hela tiden med att göra små justeringar och förändringar i dieten för att hela tiden bli motiverad att orka kämpa vidare. Men det känns ändå som att allt går enligt planen och jag känner mig redan piggare, fräschare, starkare och framförallt mycket lättare. Även om jag bara har gått ner 4-5kg så känns det ganska optimalt för mig att gå ner ca 0,5kg i veckan i genomsnitt. Jag har ingen panik att gå ner 10-15kg på 2 månader utan jag jobbar mot sommaren och väl ca 6kg att gå ner till dess. Och det är ju inte längre 6kg vätska och kolhydrater utan nu blir min utmaning att minska fettet på kroppen.

god laxrätt

Nu har jag ju visserligen inget kostprogram eller träningsprogram som jag följer men såhär ser mina ”bra” dagar på dieten ut just nu

  • 0900 – 10g BCAA
  • 1200 – 150g Lax, 62.5g Ris, 50g Broccoli + Omega 3 & Multivitamin
  • 1500 – 3 Riskakor, 15g Valnötter & 30g Proteinpulver
  • 1600 – PWO/Energidryck
  • 1700 – 10g BCAA
  • 1800 – 30g Proteinpulver
  • 2000 – 200g Kyckling, 62,5g Ris, Grönsaker
  • 2100 – 150g Kesella, 100g Bär/frukt

Är det hela sanningen om dieten?

Nej självklart inte. Jag äter inte så 7 dagar i veckan utan detta är oftast måndag-torsdag och sen blir det lite mer ”vardagsmat” fredag-söndag. Utöver detta så kan det vara så att jag har lust på någon god hemlagad maträtt mitt i veckan, då lagar jag det men ser till att kalorierna hålls på en stabil nivå. Utöver detta försöker jag att dricka mycket vatten under dagen och gärna upp mot 3-5L. Dels hjälper det mig att driva ur vätska ur kroppen men även att hålla mättnaden mellan måltiderna.

dieten

Träningen då?

Jag tränar på som vanligt och ligger väl på ca 6-7 pass i veckan + några promenader. Någon speciell cardio kör jag fortfarande inte utan större delen av mitt fokus ligger på styrketräningen. Det roliga med dieten är faktiskt att jag upplever styrkeökningar trots att vissa dagar är på kaloriunderskott och vikten går ner. Men så fort man börjar äta nyttig och mer näringsrik mat så kan man se resultaten på gymmet ganska fort också. Utöver att jag känner mig starkare så upplever jag också att rörligheten och smidigheten blir bättre och bättre för varje vecka som går. Det märker jag extra tydligt när jag kör Marklyft, Knäböj och Chins. Jag föredrar verkligen att träna mitt på dagen, gärna före lunch på tom mage men det fungerar tyvärr inte varje dag med mina arbetstider. Därför blir det oftast gymmet direkt efter jobbet och energin kanske inte är på topp alla gånger.

No responses yet

    Lämna ett svar