Vilodag och Oxfile till middag

Oxfile och vilodag

Då var det äntligen helg igen och idag blev det faktiskt en vilodag från gymmet och två trevliga måltider ute på restaurang. Lunchen blev tillsammans ett par kollegor på Manoel Island ute i solen och satan i gatan vad varmt det var. Jag var tvungen att gå in i skuggan direkt efter lunchen för att det var så varmt. Det är ingen hemlighet att solen redan är väldigt stark och tar bra redan. Sommaren kommer fortfarande än vad man tror. På Manoel Island så finns det en inhägnad med en massa små hus och liknande för olika fåglar. Jag har alltid undrat vad det är för något men idag fick jag se vad det var. Speciellt är ett milt ord, men lite kul att det finns.

 

Fågel

Eftersom att det var vilodag idag och jag kör efter periodisk fasta så dricker jag oftast 10g BCAA på morgonen på tom mage. Först och främst för att det är gott och uppfriskande att dricka på morgonen. Men jag upplever också att det ger lite mer energi och kanske mättnad, placebo? Mycket möjligt men för mig fungerar det iallafall. Det var iallafall skönt att ta en vilodag och bara äta 2 goda måltider och ingenting mer. För det är faktiskt allt jag har ätit idag, lunch och middag. Med det sagt så är det ordentliga måltider jag har ätit och kanske inte dom mest hälsosamma direkt.

Men middagen var sagolikt god. Oxfilé börjar bli standard på fredagar men idag var det dags att gå till Buffalo Bill i Portomaso Marina i St Julians. Det som jag gillar med den restaurangen är att du får väldigt mycket mat men även annat till maten också. När du beställer en kötträtt så får du även en förrätt i form av soppa och bruchetta/vitlöksbröd OCH vanligt bröd till maten. Utöver detta så har du också tillgång till en underbar salladsbar. Så med andra ord får du för ca €25 följande:

  • 250g Oxfile med sås och valfri potatis
  • Salladsbuffé
  • Soppa
  • Bruchetta + Vitlöksbröd
  • Färskt bröd

Prisvärt tycker jag och det är helt klart en av maltas bättre restauranger när det kommer till maten.

Oxfile och vilodag

 

Categories

No responses yet

    Lämna ett svar