God laxrätt och dagens träning

god laxrätt

Minst 1-2 gånger i veckan försöker jag att äta lax dels för att det är nyttigt men också för att det är gott och väldigt enkelt att tillaga. Jag tycker dock att det blir ganska tråkigt om man bara ska äta lax och ris utan någonting till. Nu tidigt under dieten försöker vi laga lite godare måltider som inte direkt är ”dietmat” men som är lagade från grunden. Idag stod en väldigt god laxrätt på menyn, lax med dillstuvad potatis. Ganska enkelt att laga men fruktansvärt gott, fungerar också bra dagen efter i micron tycker jag. Det finns en rad olika recept om man söker på google och det är egentligen inga konstigheter. Du behöver Lax, potatis, dill, mjölk, smör, mjöl, citronpeppar och salt.

god laxrätt

Som ni ser så kryddar jag laxen med citronpeppar och toppar med dill. Det ger mycket mer smak och ser dessutom godare ut. Som jag har sagt tidigare, vi äter med ögat också så mycket färger gör maten godare helt enkelt. Dom gångerna jag äter den här maten som innehåller mer kalorier än enbart lite kyckling och ris så försöker jag fortfarande tänka på mitt totala kaloriintag under dagen, jag drar med andra ord ner på annat för att inte ligga på ett stort överskott. Men det här är ett bra tips på en mycket god laxrätt.

Den passade väldigt bra efter dagens bröst & tricepspass som jag körde direkt efter jobbet. Kände kanske inte riktigt att styrkan i bänkpressen fanns där idag och tekniken var inte riktigt 100%. Jag skulle tro att jag fortfarande var ganska sliten efter gårdagens rygg & bicepspass.

Nu börjar det bli ljusare både på morgonen och kvällen, mörkt innan kl 17 blir det väl aldrig här men nu är solen uppe nästan till 18.00 och det är ljust varje morgon när jag går upp strax efter 7. Dessa extra timmar med sol varje dag gör väldigt mycket på humöret och motivationen. Den dagen jag flyttar hem till Sverige igen kommer jag säkerligen att märka stor skillnad.

balluta bay

Nu återstår det att svara på mail innan det är dags att sova. Jag känner mig ganska trött och mör i kroppen så det ska bli härligt med ca 8 timmars sömn.

Trevlig kväll!

 

No responses yet

    Lämna ett svar