Hva motiverer meg?

Styrketräning tjejer

Uansett hvilke mål vi har i livet, uansett hvilke interesser vi har, så kommer vi ikke unna at motivasjon er en stor faktor. Motivasjon er det som driver oss videre og henter oss opp igjen på de dårlige dagene. Motivasjonen gjør at det er mulig å se fremover, tenke positivt og oppnå de resultatene man ønsker. Av og til har jeg stilt meg selv spørsmålet; hva motiverer meg? Det er så mye at jeg ikke klarer å sette ord på det en gang. For meg er treningen en livsstil. Det er treningen i seg selv som driver meg og får meg til å kjempe. For mange høres dette sikkert helt forferdelig ut, men det er sant! Treningen er min motivasjon.

IMG_7489

Det er så mange som har gitt uttrykk for bekymring etter at jeg ble mer fokusert på trening og kosthold. Familie, venner, kollegaer. Alle ble plutselig redd for at treningen var på vei til å ta over livet mitt. Men det er viktig å se forskjell på når treningen tar over livet ditt, og når det er treningen som driver deg til å gjøre det beste med livet ditt. Er jeg den samme Lena nå som jeg var før jeg fant denne livsstilen? Ja. Men jeg er en Lena med større mål, mer vilje og pågangsmot. Jeg vet at jeg kan oppnå hva jeg vil så lenge jeg kjemper for det.

Men selv om treningen i seg selv er motivasjon for meg så er det dager der jeg virkelig må ta meg selv i nakken for å komme meg på gymmet. Det kommer også dager der jeg synes en hamburger på vei hjem fra gymmet virker mer fristende enn å gå stå på kjøkkenet og lage kylling. Det er de dagene man må hente frem motivasjonen. Det er de dagene man må stille seg spørsmålet om hvorfor du gjør det du gjør.

images

Det finnes flere faktorer som kan motivere meg ekstra mye, og det kan være små enkle saker.

 • Nye treningsklær
  Er det noe jeg elsker så er det treningsklær, og det er uten tvil noe av det jeg bruker mest. Derfor synes eg alltid det er motiverende å kunne ta på seg noe nytt. Man føler seg fresh og man vil såklart alltid vise frem nye klær.
 • Variasjon
  Gjør man det samme hele tiden, går man lei. Så enkelt er det. For meg ligger det mye motivasjon i å vite at jeg skal trene noe jeg ikke har trent på en stund, eller å kjøre en litt anderledes økt enn hva jeg bruker. Variasjon er også en av de viktigste nøklene til fremgang, så det er virkelig noe man skal tenke på.
 • Sosiale medier
  Det er ikke til å legge skjul på at jeg leser treningsblogger, ser bilder på Instagram og ser på treningsvideoer på YouTube. Dette gjør jeg enkelt og greit for å hente inspirasjon og motivasjon fra andres fremgang og prestasjoner. Jeg er ikke misunnelig eller lignende på de som har kommet lenger enn meg, men jeg ser opp til dem og jeg bruker dem som forbilder og motivasjon.
 • ”Godislørdag”
  Eeemm what? Jo, med det mener jeg at jeg har en dag i uken der jeg spiser godis, god middag, chips osv. Det er som oftest på lørdager. Dette gir meg faktisk utrolig mye motivasjon for det første til trening i morgen og den kommende uken, men også til å holde kostholdet renest mulig alle andre dager. Jeg vet at det alltid kommer flere lørdager, så da er det lettere å være flink resten av uken.
 • Fremgang
  Når jeg føler og ser at alt slit har lønnet seg på en eller annen måte, enten i form av styrke på trening eller utseende, så motiverer det meg til å fortsette. Det finnes mange ulike måter å se sin egen fremgang på. Kanskje du løfter tyngre på trening eller klarer flere reps. Personlig er jeg ikke fan av å gå på vekten, men bruker speilbildet og hvordan klærne sitter for å se om jeg har fått fremgang.

Dette er bare noen kilder til motivasjon og inspirasjon for meg. Det finnes så mange, og alle har sine måter å hente frem motivasjon. Men jeg tror uansett det viktigste er treningsgleden, den gleden og det kicket du får hver gang du er på gymmet. Uten den ser jeg nesten ikke noe poeng i å kjempe så hardt med målet. Det skal være gøy å trene! Om du ikke synes det nå, så finn din måte å trene på. Det finnes så mange måter å trene på og holde seg i aktivitet. Finn den måten du trives med og kan fortsette med.

motivation

No responses yet

  Lämna ett svar